Ce-130 belgian

Ce-130 belgian

Belgienii vor contribui la proptirea ofensivei franceze împotriva luptătorilor islamişti, cu două avioane militare de transport C-130 şi un elicopter MEDEVAC.

Treaba asta a zis-o Didier Reynders, ministru al externărilor.

Cu Franţa stând prost la inventarul avioanelor de transport, Belgia oferă un C-130 care este deja prin regiune şi încă unul care va intra în scenă Miercuri. Elicopterul va ajunge săptămâna viitoare.

Per total, belgienii vor fi 80.

Reynders a mai spus că răspunsul comunităţii internaţionale a fost unul lent, faţă de criza din Mali, însă acum este importantă găsirea unei strategii de ieşire pentru a se evita prinderea într-o horă lungă precum cea care încă se dănţuie prin Afganistan.

De aceea, foarte important va fi ca treaba să fie predată cât mai repede posibil unei forţe cu trupe regionale, în timp ce participarea din partea Uniunii Europene să se rezume la pregătirea şi restructurarea armatei Maliului.

Miniştrii Uniunii Europene se vor întâlni de urgenţă săptămâna aceasta, probabil Joi, pentru a anunţa oficial lansarea unei misiuni de puterea a 400 – 500 de săbii.

Sursa: Army Recognition

Noi… Un Hercules, un Spartan, un MEDEVAC, o pregăteală, o peticeală de MiG-21? 😉

 

– Iulian Iamandi –