Aviaţie Mali Resboaie

Mali: Canada scoate pe masa un avion C-17. Dar, nu prea mult si mai ales nu aproape de flacari.

C-17

C-17, Aerospace Forum – Sweden 2012

Premierul Stephen Harper a anunţat că pe o perioadă scurtă de timp, Canada va pune la muncă în folosul comunităţii un avion de transport greu tip C-17 Globemaster.

Avionul canadienilor va căra timp de o săptămână borcanele către capitala maliană Bamako. Cărăuşia nu va avea de-a face cu zona de luptă, ci se va întâmpla la cel puţin 350 de kilometri de conflict.

Şi a mai zis ceva Harper:

“The establishment of a terrorist region in the middle of Africa is of grave concern to the broader international community, including Canada and our close allies,”

Emoţionant.

Canada mai contribuie, tot aşa pe indirectelea, la luptele din Mali, antrenând militarii acestei ţări în vecina Nigerie. Antrenamentul are ca specializare tactici de contraterorism.

Premierul canadian a subliniat neimplicarea directă a ţării sale:

“It is not our intention to see a direct Canadian military mission to Mali. We ultimately believe the burden of responsibility for that has to be taken by African nations,”

Guvernul canadian a anunţat că este posibilă extinderea duratei de timp în care avionul C-17 va sprijini intervenţia în Mali, dacă Franţa o va cere.

C-17-le canadian va transporta la bordu-i aproximativ 35 oameni, echipaj şi personal tehnic.

Sursa: The Globe and Mail

 

– Iulian Iamandi –

 

5 Comments

  • A fost surprinzătoare reactia multora pentru ajutor Franței. Foarte rapidă, deși numai C-17 britanice s-au pus la treabă, plus un AN-124 rusesc închiriat. Nemțiii, belgienii si danezii se miscă mai greu.
    Se vede capcitatea deficitară a Franței în transport logistic, asteptâ militarii francezi pe A-400 ca pe sfintele moaște.

  • Personal cred ca am ajutat prea mult, de multe ori, iar altii care nu au fost atat de binevoitori au primit mai multe. avem noi o vorba: “in boul care trage tot in ala dai”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: