“Unde se avântă Vulturii”, luptătorul Petre Tiberius a fost chemat acum şapte ani să se alăture Eroilor Neamului. Petre al lor, nu şi-a părăsit nici acum camarazii. Este viu în amintirea celor care l-au cunoscut şi luminează calea, prin exemplul sacrificiului său, tuturor celor care aleg calea puţin ştiută a operatorilor de Forţe pentru Operaţii Speciale.

Maior (pm) Petre Tiberius

Maior (pm) Petre Tiberius

L-am întâlnit, spuneam anul trecut, pe maiorul post-mortem Petre Tiberius în curtea Batalionului 610 Operaţii Speciale “Vulturii”, la troiţă, precum şi în Sala de tradiţie a batalionului.

L-am cunoscut şi prin vorbele camarazilor săi, care-i cinstesc cu onoare memoria.

Astăzi, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise la Ministerul Apărării, l-am reîntâlnit pe Eroul Vulturilor şi al nostru, într-una din sălile vizitate. Pe un perete, i-am zărit chipul pictat într-unul dintre tablourile Eroilor prezentului nostru. Ne-am apropiat şi am vorbit despre Petre al Vulturilor, puţinele vorbe adunate în timp de la cei alături de care s-a pregătit şi a luptat.

Aducem imaginea maiorului (pm) Petre Tiberius printre noi toţi, să îl privim în ochii săi de Vultur şi să îl purtăm în sufletele noastre cu gândul la vorbele unui prieten bun: Petre a fost un Om Mare!

Dumnezeu să îl odihnească în Pace, căci pentru Pace s-a jertfit!

Iulian Iamandi