Lunohod

Dupa o perioada de lene pura in care subdomeniul Space s-a scaldat in raze de soare precum un guster pe o piatra fierbinte si neamtul din bancul cu manastirea Piatra Neamtului, colega Ayana a lipit o poza la rubrica de acolo ce poarta numele de Imaginea Saptamanii:

Posteru-i ditamai si se recomanda un click pentru labartare.

In urma cu foarte multi ani, cand strangeam timbrele intr-un caiet studentesc taiat la jumatate din latime si nu apucasem sa imi cumpar primul clasor, mi-au picat intr-un plic cateva timbre rusesti pe tema de cosmos. Stiti, picau des alea rusesti si ceva vietnamezo-indochinofranceze. Astea, de regula erau pe locul doi dupa cele romanesti care nu aveau valoare la schimbat pe alte timbre decat tot romanesti.

Pe atunci nu era internet, telefon fix nu aveau toti, iar filmele se vedeau la cinematografele unde pentru orice proiectie trebuia sa stai la coada, caci nu conta calitatea: important era sa mergi la film.

Atunci am vazut Lunohodul cu “ochii” aia frontali, ca un crab pe senile, infiorator pentru imaginatia de copil de opt ani care se speriase deja de lighioanele din centrul pamantului, dupa ce-si cititse intaiul Jules Verne.

Ce vremuri! Pegasul si clasorul, primele proprietati si doua imense bucurii.

Despre Lunohod, in programul viitor…