Aviaţie

Luftwaffe trimite in misiune JG 71 Richthofen!

F-4 Phantom Luftwaffe

Spre marea mea bucurie şi evidenţa unei noi împunsături cu Alex Neagu, nemţii n-au trimis Typhoon ca să păzească bostănăriile baltice, ci doar nişte pensionare de F-4 Phantom II F.

Germanii, au trimis paserile şi piloţii selectaţi din Jagdgeschwader 71 “Richthofen” pentru a patrula prieteneşte de data asta, pe deasupra Lituaniei, Estoniei şi Letoniei.

Conform informaţiilor pe care mi le-a lăsat frau Merkelein pe mess, este vorba despre trei fantome. Pardon, Fantome, deşi Ministerul Apărării din Lituania a blufat anunţând că ex-hitleriştii au trimis patru bucăţi. În total, vor fi şase, care vor înlocui avioanele F-16 daneze ce s-au dat pe cerul de acolo timp de patru luni, cu patrule la super ofertă de Crăciun şi Revelion.

Aceasta este a cincea dată, evident după ww2, când Luftwaffe îndeplineşte misiuni pe deasupra statelor baltice. Precum libienii, şi balticii au văzut avioane Typhoon pe deasupra dar n-a fost buba. Când Typhoon zboară fără Tornado, nu se tem nici ruşii de la sol.

Iaca, soluţie. Au trimis Phantom-urile pentru că au motoare Diesel şi-s mai economice decât să zboare patru luni cu Typhoon! Lol.

P.S. – Dacă vă va spune Alex Neagu despre cât de slab este Rafale în comparaţie cu Typhoon, amintiţi-vă că pe tot anul trecut numai două avioane au doborât alte avioane: Rafale, un Galeb în Libia şi Mirage 2000C un L-39… lituanian! 🙂

Sursa: MoD-ul lituanian

 

10 Comments

      • Pai daca integrau in MIG 29 cam cat au pus la demonstratorul MIG 29 Sniper la care a participat si DASA cred ca se prindea toata lumea ca MIG 29 poate fi adus la 85% din capabilitatile Typhoon ceea ce il ducea peste F 16 si peste Mirage 2000 dar nemtii au gandit pragmatic: aveau mult mai multe F 4 Phantom si aveau deja o experienta operationala cu ele asa ca odata cu introducerea Typhoon le-au cedat Poloniei si au ramar cu Tornado, si F 4 Phantom pentru multirol si Typhoon pentru suprematie aeriana – nu se prefigura nicio amenintare la orizont si poti fi relaxat in momentul cand ai industrie proprie de capacitatea Germaniei, practic in 6 luni poti sa mai produci vreo 50 de Typhoon si Tornado fara probleme, pe asta se si bazeaza Germania, Marea Britanie si Franta atunci cand vand la arabi tot felul de scule sofisticate.
        Capacitatea industriala a Europei este impresionanta si doar USA si China pot sa se compare cu ei daca isi pun in cap sa faca armament si sa duca un razboi de uzura la scara larga.

  • Pai pana una alta se pare ca avioanele astea din genaratia MIG 21 si F 4 Phantom sunt prntre cele mai longevive si nu degeaba, au fos tconstruite sa fie fiabile si durabile si costurile de exploatare sunt chiar mici in momentul in care le compari cu generatia a 4-a si mai ales a 5-a

  • Nemtii au trimis F4 la baltici pentru ca aceste aparate sunt ok pentru misiunile de politie aeriana iar ora de zbor costa mult mai putin ca si la EF.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: