F-4 Phantom Luftwaffe

Spre marea mea bucurie şi evidenţa unei noi împunsături cu Alex Neagu, nemţii n-au trimis Typhoon ca să păzească bostănăriile baltice, ci doar nişte pensionare de F-4 Phantom II F.

Germanii, au trimis paserile şi piloţii selectaţi din Jagdgeschwader 71 “Richthofen” pentru a patrula prieteneşte de data asta, pe deasupra Lituaniei, Estoniei şi Letoniei.

Conform informaţiilor pe care mi le-a lăsat frau Merkelein pe mess, este vorba despre trei fantome. Pardon, Fantome, deşi Ministerul Apărării din Lituania a blufat anunţând că ex-hitleriştii au trimis patru bucăţi. În total, vor fi şase, care vor înlocui avioanele F-16 daneze ce s-au dat pe cerul de acolo timp de patru luni, cu patrule la super ofertă de Crăciun şi Revelion.

Aceasta este a cincea dată, evident după ww2, când Luftwaffe îndeplineşte misiuni pe deasupra statelor baltice. Precum libienii, şi balticii au văzut avioane Typhoon pe deasupra dar n-a fost buba. Când Typhoon zboară fără Tornado, nu se tem nici ruşii de la sol.

Iaca, soluţie. Au trimis Phantom-urile pentru că au motoare Diesel şi-s mai economice decât să zboare patru luni cu Typhoon! Lol.

P.S. – Dacă vă va spune Alex Neagu despre cât de slab este Rafale în comparaţie cu Typhoon, amintiţi-vă că pe tot anul trecut numai două avioane au doborât alte avioane: Rafale, un Galeb în Libia şi Mirage 2000C un L-39… lituanian! 🙂

Sursa: MoD-ul lituanian