Marco Buschmann, ministrul justiției, a anunțat că poliția germană a arestat douăzeci și cinci de suspecți dintr-o organizație teroristă domestică care plănuiau o lovitură de stat și luarea cu asalt a clădirii Parlamentului pentru a prelua puterea.

Ministrul a precizat că cei arestați făceau parte din gruparea Reichsburger.

Oficiali germani au informat că rețeaua arestată este parte a unei mișcări de extremă dreapta foarte dezvoltată care intenționa să preia prin forță puterea și să instaleze un nou guvern.

Operația de căutare a suspecților din cadrul acțiunii antiteroriste a implicat percheziția a o sută treizeci de proprietăți din proprietatea a cincizeci și doi de suspecți din unsprăzece state germane.

Dintre suspecții arestați, douăzeci și patru erau din Germania și unul din Rusia. O arestare a avut loc în Austria și o alta în Italia.

Au fost identificați doi lideri ai grupării, unul făcând parte dintr-o familie de mici nobili germani, iar celălalt fiind fost parașutist.

Heinrich XIII P.R., liderul provenit dintr-o familie nobilă, urma să fie instalat ca lider al Germaniei. Acesta a contactat oficiali ai Rusiei pentru sprijin în instalarea unei noi ordini în Germania.

Vitalia B., rusoaică, a mijlocit contactele lui Heinrich 13 cu oficiali ruși.

Ambasada Rusiei la Berlin a negat că ar avea legături cu grupul terorist de extremă dreaptă.

Un alt arestat este militar în cadrul forțelor speciale KSK, iar alții sunt rezerviști militari, a informat purtătorul de cuvânt al Serviciului Militar German de Contrainformații.

Un alt grup de teroriști din Reichsburger intenționa să îl răpească pe Karl Lauterbach, ministrul german al sănătății.

Unul dintre membrii Reischsburger este Adrian Ursache, fost mister Germania, care în anul 2019 a fost arestat pentru împușcarea unui polițist și condamnat la șapte ani de închisoare.

În mod sigur vom reveni cu detalii…

Iulian Iamandi