Armata Romana

Lockheed Martin va livra Romaniei doua radare TPS-77

TPS-77 australian

TPS-77 australian

Rdarele TPS-77, doua la numar vor ajuta Romania sa asigure o cunoastere situationala crescuta, in urma unui contract semnat cu Lockheed Martin. Cele doua radare vor face uz de tehnologia DART (Digital Array Row Transcievers), care duce la o eficienta energetica si performate crescute.

 Parteneriatul dintre Romania si Lockheed Martin dateaza din 1995, in aceasta perioada fiind livrate peste 20 de radare cu baza la sol (din tipurile FPS -117 si TPS-79).

“De mai bine de 20 de ani, Lockheed Martin si Romania au creat un parteneriat puternic cu scopul de a imbunatati reteaua de radare de supraveghere aeriana si meteo a Romaniei”, A declarat Mark Mekker, directorul departamentului de radare de supraveghere din Lockheed Martin. “Feedback-ul pe care-l primim in urma colaborarii continue cu tari ca Romania duce la dezvoltarea unor sisteme imbunatatite, cum ar fi DART.”

Radarele TPS-77…

…folosesc tehnologie pe baza de Nitrat de Galiu (GaN), permitand amplificatoarelor de mare putere sa consume mult mai putina energie electrica, ridicand fiabilitatea si reducand costurile pe ciclul de viata, crescand durata de operare a radarului. Lockheed Martin foloseste tehnologia GaN de mai bine de 6 ani.

Nici un radar FPS-117/TPS-77 nu a fost retras din servicu, sistemele continuand sa opereze mult peste viata operationala initiala de 20 de ani (multi planifica sa le utilizeze pentru 40 de ani).

Radarele TPS-77 pentru Romania vor fi fabricate in uzina LM de la Syracuse, statul New York.

Asa cum am mai scris valoarea contractului este de 32.7 milioane de dolari.

Marius Constantin

 

9 Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: