RMS-01

Lockheed Martin a finalizat cele 500 de ore ale testelor de fiabilitate cu RMMV (Remote Multi-Mission Vehicle) pentru Marina SUA. Sistemul va oferi capacitati de recunoastere impotriva minelor maritime pentru navele LCS.

RMMV este un vehicul semi-submersibil fara pilot, semi-autonom, care poate tracta senzori de adancime pentru detectarea si identificarea amenintarilor subacvatice.

Despre RMMV, vice presedintele pentru vehiculele fara echipaj uman in cadrul Lockeed Martin’s Mission Systems and Sensor business, Richard Holmberg, a declarat:

“RMMV is critical to the Navy’s mine countermeasures,”, “As this testing demonstrates, we are making significant progress toward the system’s operational use aboard the Littoral Combat Ship.”

Testele, finalizate inainte de termen, au fost desfasurate in larg, langa Palm Beach, Florida, si incheie primul dintre cele trei cicluri de dezvoltare-testare planificate, menite sa imbunatateasca fiabilitatea sistemului si disponibilitatea operationala pentru vantoarea de mine de la distanta (Remote Minehunting System, RMS).

RMS este compus din vehiculul RMMV, sistemul de lansare si recuperare, sonarul si senzorii remorcati, echipamente avansate de comunicatii si software-ul aferent.

Sursa: Lockheed Martin