gmlrs

GMLRS

US Army a încredințat Lockheed Martin un contract în valoare de 331 milioane $ pentru livrarea de rachete ghidate pentru sistemele GMLRS.

Rachetele vor fi livrate US Army, US Marine Corps, dar și unor clienți externi: Israel, Singapore, Finlanda și Iordania.

Vor fi produse rachete echipate cu focoase alternative (GMLRS Alternative Warhead  – AW) , rachete unitare (GMLRS unitary rockets)  si rachete cu raza scăzute de acțiune pentru antrenament (RRPRs).

Sistemele de acest tip produse de Lockheed Martin s-ar bucura in prezent de succes si atentie, potrivit directorului diviziei specializate a concernului, Ken Musculus, care a declarat:

„Our domestic and international customers continue to display their confidence in this combat-proven system by placing orders for the family of MLRS munitions, including the new GMLRS Alternative Warhead round. Guided MLRS is trusted, reliable and affordable.” 

Putând fi lansate de către lansatoarele HIMARS si M270, rachetele GMLRS poti fi folosite în orice condiții meteo, oferă precizie și o rază de acțiune mai mare decât a celor mai multe sisteme similare.

Racheta GMLRS este rezultatul unui program multinațional la care au participat: Statele Unite, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, fiind de asemenea susținut și de alte state cum ar fi Japonia, Singapore, Iordania, Emiratele Arabe Unite.

Până la acest moment peste 30.000 de rachete GMLRS au fost produse la unitatea de producție a Lockheed Martin din Camden, SUA.

sursa: army-technology

– David Victor –