SIGMA 10514 KRI Raden Eddy Martadinata

Corveta Clasa SIGMA 10514, care pentru moment nu mai intra in dotarea Fortelor Navale Romane

Liviu Dragnea a anuntat ca Hotararea de Guvern emisa de cabinetul Ciolos, prin care Fortele Navale ar fi urmat sa fie dotate cu 4 corvete multifunctionale produse la Galati, va fi abrogata.

Fruntasul PSD-ist considerand aceasta procedura de achizitie ca fiind una ilegala, si cum este de notorietate ca Dragnea nu admite niciun fel de incalcare a legii, Presedintele Camerei Deputatilor a decis ca guvernul sau sa stopeze programul de dotare cu corvete multifunctionale.

Dupa care, teoretic, conform liderului teleormanean, procedura de dotare cu nave de acest tip o sa fie reluata, de data aceasta cu respectarea riguroasa a legii.

De notat, ca de la inceputul anului, programul de dotare cu corvete multifunctionale este al doilea program major de dotare al armatei care a fost suspendat, dupa anularea achizitiei a 6 sisteme UAV tactice.

Si deloc de neglijat, in luna ianuarie 2017, veniturile bugetare au fost cu 5% mai mici decat veniturile bugetare din luna ianuarie 2016, desi, pentru a sustine bugetul generos.. pe anul 2017, este necesara o crestere a veniturilor cu 14%, in acest ritm problemele bugetare sunt doar o chestiune de timp, lucru care inevitabil va avea consecinte nefaste asupra bugetului militar si a capacitatii Romaniei de a aloca 2% din PIB pentru aparare anul acesta si in anii care urmeaza.

– David Victor –