Puma Naval, lansare torpilă de exerciţiu

Puma Naval, lansare torpilă de exerciţiu

Ministerul Apararii, prin Compania Nationala Romtehnica SA, a publicat pe portalul de licitatii publice, e-licitatie.ro, o cerere de oferta (anunt de participare numarul 169573/07.09.2016), pentru achizitionarea unui numar de torpile usoare antisubmarin.

Mai exact este vorba de un numar maxim de 36 de torpile usoare antisubmarin, pentru un pret estimat de 161,3 milioane RON fara TVA, perioada de livrare este de 36 de luni iar locul de livrare este orasul Constanta.

Odata cu achizitionarea celor doua fregate din clasa Type 22, in perioada 2004-2005, au fost cumparate si un numar de 18 torpile Sting Ray, conform SIPRI.

In 2013 sa incercat achizitionarea unui alt numar de 18 torpile usoare antisubmarin, pentru un pret de 55 milioane RON fara TVA, procedura care insa a esuat.

MApN urmeaza sa desemneze in perioada urmatoare compania care va moderniza cele doua fregate T22R, de care dispune Romania.

Contract pentru care concureaza un numar de 4 companii/consortii, respectiv: deja celebrul consortiu turco-roman, compus din firmele STM, Havelsan, Aseslan (turcesti) si Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii (CSR), Lockheed Martin Canada Inc, Finmeccanica din Italia si compania franceza DCNS.

– David Victor –