TR-85M1 pe Mălina

TR-85M1 pe Mălina

Ministerul Apărării a publicat pe portalul SEAP un anunț de participare pentru achiziția  unui număr de “lovituri 100 mm cu proiectil perforant subcalibru cu elemente detașabile tip săgeată”, valoarea contractului de achiziție ar urma să fie de 7,41 mil RON fără TVA iar cantitatea dorită variază între 500 și 2.850 bucăți, locul de livrare localitatea I.L Caragiale din județul Dâmbovița.

Această licitație vine după ce în anul 2014 a fost încheiat un contract subsecvent pentru cumpărarea a 1.533 de lovituri tip săgeată.

Referitor la alte programe de înzestarare, potrivit unor declarații apărute în Revista Forțelor Terestre(pg..6, pg..19), în anul 2015 nu vor exista fonduri disponibile pentru inițierea de noi programe(majore) de înzestrare, cel puțin în cazul Forțelor Terestre, care ar urma să se concentreze pe menținerea în stare de funcționare a tehnicii din dotare, pe finalizarea programului de dotare cu transportoare Piranha prin recepționarea ultimului lot de 7 vehicule în cursul lunii aprilie 2015.

În perioada imediat următoare se va continua dotarea cu sisteme de comandă și control plus achiziția unor echipamente ce vor acoperi nevoile urgente ale armatei: parașute, mijloace de transport în condiții de iarnă(snowmobile), echipamente de căutare salvare, vehicule de transport persoane.

Pe termen mediu prioritățile menționate ale Forțelor Terestre for fi inițierea programului de dotare cu transportoare blindate cu putere mare de foc și grad ridicat de protecție a personalului, sisteme antitanc și antiaeriene.

– David Victor –