Armata Romana

Licitatie pentru achizitia a 173 de autocamioane si 20 de autocisterne

Camion Roman Brasov

Ministerul Apararii a postat pe portalul de licitatii publice SEAP, doua anunturi de participare pentru achizitionarea de tehnica auto.

Primul anunt (anunt de participare numarul 177715/03.08.2017) vizeaza cumpararea unui numar de 173 de autocamioane cu platforma de capacitate medie ACMD, pretul estimat este de 131 milioane RON fara TVA iar termenul de livrare este de 11 luni de la data atribuirii contractului.

A doua licitatie (anunt de participare numarul 177760/03.08.2017) este organizata pentru achizitia a 20 de autocisterne pentru transportul de combustibil lichid, valoarea estimata a acestui contract este de 40, 3 milioane RON fara TVA, termenul de livrare este de 36 de luni de la data atribuirii contractului.

– David Victor –

14 Comments

 • Deci au renuntat la varianta de incredintare directa, asa cum aveau in gand initial. La anuntul vestii, pareau ca vor sa favorizeze ROMAN Brasov, insa cand vine vorba de conducatorii nostri nu stii niciodata ce si cum…..de unde vine spaga si unde zboara contractul.
  Pana acum aven IVECO si ROMAN care au castigat licitatiile anterioare si care au transmis camioanele catre armata, aceste companii practicand si cele mai mici preturi, asta din cate stiu eu. Cel mai probabil tot una din ele o sa fie castigatoare. Eu sper sa castige brasovenii, ca prea bine fabrica nu sta, dar daca se calicesc si cer mult, le zboara contractul de sub pix, asa cum s-a intamplat atunci cand au pierdut in fata IVECO, abia apoi au castigat contractul cu NR 2.

  Totul se invarte in jurul banilor!

  • PS Ce se aude de alea 4 variante de camioane noi scoase recent de ROMAN, ca din pozele din presa ele par tot vechi? Ma rog, cel putin designul! Stie careva ceva?

 • Sper sa aleaga producatorul roman….poate asa vor face si ceva investitii pe viitor, cabina cu design nou…altfel nu poate evolua.

  • Cabina cu design nou nu e importanta pentru un operator gen MApN. Specificatiile si fiabilitatea conteaza ar trebui sa aibe prioritate,

   • Gino, gandeste per ansamblu: sunt cei de la Roman in masura sa respecte un aventual contract? Au suficienti angajati pentru a fabrica si livra in 11 luni de la atribuire numarul solicitat de camioane? Pana una alta ei sunt integratori de sistem: au pe stoc 173-192 de motoare si cutii ve viteze (avand in vedere ca nu fabrica aceste componente)?

    • Bine punctat Mariuse. Poate reusesc ceva cu companiile cu care au colaborare… dar e de vazut ca Roman nu mai e fabrica ci integrator, si nu prea poate face profit atata vreme cat un procent din pretul de productie se duce catre colaboratori.

    • Nu stim daca Roman sunt sau nu capabili sa produca 173 de camioane intr-un an.

     Eu inclin sa cred ca sunt capabili, dar daca nu sunt, ce facem, lasam armata dotata ca camioane vechi de 30-40 de ani doar pt ca o societate privata nu este capabila sa livreze intr-un termen rezonabil un numar rezonabil de produse pt care primeste bani?

     Si chiar daca nu se cumpara de la Roman, unde este drama daca se cumpara de la Renault, Mercedes, MAN sau Iveco?

 • Termenul relativ scurt de livrare pare sa favorizeze un producator extern.

  Sper totusi sa ia contractul cei din Brasov. Poate pe viitor vor reusi cu astfel de contracte sa ofere mai mult. Deh intra bani baga si ei ceva in noi tehnologii etc.

  Da stiu sunt foarte optimist dar….

 • Operatiunea Zopad ma rog ! Aviz Romanilor de peste prut sa speram ca Unchiul Sam ii spune lui Nea Putin sa nu incerce sa intre in Moldova cum a facut cu zopadul Gerorgian sau Ucrainian !? Asta ii valabil si pt ai nostri coruptii si Sie si Sri sa ceara asa pe ascuns niste bombe nucleare pe aicia asa de exercitu sa zica ai nostri si Usa ! Pt orice imaginatie de ar avea zopazii sa nu uite sa franeze in belarus ca mai departe frigee doar ii cald afara !

 • Sunt bune astea de la Roman la o adica poti cara si molozul cu ele ,sa fim seriosi sunt camioane simple cu o prelata si atat cele de la Iveco chiar arata ca un camion militar nu exista comparatie

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: