Tablou reprezentand sisteme Crotale libiene (via Militaryphotos)

Conform publicatiei libiene Al-Watan, Ministerul Apararii (la fel de libian) intentioneaza sa (re)puna la punct sistemul de aparare aeriana cu ceva ustensile cumparate din Franta. Marturisesc ca nu-mi pot reveni din uimire., chiar nu ma asteptam la sa ceva!

Valoarea potentiala a platilor compensatorii pentru interventia eliberatoare tranzactiei  ar putea ajunge la 100 milioane de euro, tipul sistemului ce va fi achizitionat nefiind deocamdata specificat. Pe la colturi s-ar vorbi ca anumite personaje din Ministerul Libian al apararii n-ar fi de acord cu o asemenea tranzactie… (Ma intreb de ce…)

In momentul de fata Franta are la vanzare mai multe tipuri de sisteme antiaeriene cu raza scurta: Mistral, Crotale si Roland. Pe vremuri, prin anii ’70, Libia a cumparat cateva sisteme Crotale care in momentul de fata sunt intr-o stare deplorabila.

Pe la sfarsitul lui 2010, sistemul de aparare antiaeriana al Libiei cuprindea aproximativ 900 de piese de Strela 1 si 10, Osa, Kub/Kvadrant, S-200, ZSU-23-4 Shilka, S-60 si 24 de sisteme Crotale. Multe Dintre aceste sisteme, cate au ramas nedistruse de fortele NATO, sunt neoperationale si au nevoie de modernizari.

 

Via Lenta

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu MasterArmata Română;Forţe SpecialeSpaceRevista ResboiuForumul Resboiu;