Mirage F1

Libia are planuri de întărire a forţei aeriene, anunţă Saqr Geroushi şeful aviaţie precizând că o consideraţie specială a fost acordată acelor ţări care au sprijinit anul trecut revoluţia libiană, printre acestea aflându-se desigur Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

Forţele Aeriene Arabe Libiene au transmis propuneri pentru achiziţia a două escadrile de avioane multirol Rafale şi a unui număr de avioane de vânătoare-bombardament Mirage F1 (pentru întărirea flotei de Mirage F1 existente) din Franţa.

De asemenea, există planuri pentru achiziţia de avioane de vânătoare Eurofighter Typhoon din Marea Britanie, precum şi de avioane de transport greu C-130 Hercules şi elicoptere Chinook din Statele Unite ale Americii.

Rafale

Geroushi a spus că planul include distribuirea noilor avioane pe teritoriul Libiei, precizând că avioanele Eurofighter Typhoon la Tobruk şi Benina, în Benghazi, iar avioanele Dassault Rafale pe bazele aeriene Gordabaya şi Wattya pentru a acoperi sudul ţării. De asemenea vor fi utilizate şi bazele aeriene militare Jufrah, Sebha şi Kufra.

EurofighterTyphoon

Şeful aviaţiei libiene a adăugat că în ceea ce priveşte contractele semnate în perioada regimului trecut, acestea sunt în prezent reanalizate şi că unele dintre acestea vor fi cu siguranţă anulate.

Sursa: Libya Herald

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu

Forumul Resboiu

Pagina de gardă a portalului

Ramura dedicată Armatei Române

Ramura dedicată spaţiului

Ramura dedicată dronelor