Aviaţie Diverse

Letonia da alarma

Suhoi Su-34

Suhoi Su-34

Ministrul Apărării al Letoniei a tras ieri un semnal de alarmă, facând referire la numeroasele exerciții desfășurate de VVS în vecinătatea  spațiului aerian al Țărilor Baltice.

Într-un interviu acordat televiziunii naționale Artis Pabriks declara că zborurile rușilor nu sunt doar o demonstrașie de forță ci fac parte dintr-un program complex de antrenamente militare. “We cannot treat this lightly. Obviously, they are not flying there just for the fun of it – because they have nothing better to do.”

Luni, avioanele de vânătoare ale NATO dislocate pe Siauliai au interceptat 8 avioane ale VVS: un Il-76 de transport, două Su-24 și cinci Su-34.

De la începutul acestei luni, serviciul de luptă poliție aeriană în Țările Baltice a fost preluat de belgieni, cu F-16AM MLU.

Via:
RIA Novosti

– Marius Constantin –

15 Comments

 • Nimic nu se compara cu prima mana in focul actiunii. Teoria ca teoria dar practica…unii chiar se pregatesc de ceva stiut doar de ei. De ce sau de ce anume? E ca bancul cu cainele care isi linge **la. Că poate!

 • modul cum trateaza nato apararea spatiului aerian al tarilor baltice e bataie de joc. ar putea sa le dea draq o escadrila din stocuri s-o opereze la comun, dar ori sunt niste intelegeri care nu sunt publice cu rusii, ori e lipsa totala de interes.

 • Dar balticii astia nu au si ei cerinte de la nato? ca la nou era un minim de 48 de avioane. La ei nu le-a gasit un minim de 2-3? sa faca de-o politie aeriana? Ca vorba aia – daca noi platim 700 mil pe 12 puteau si ei 350 mil pe 6. Adica vre-o 150 mil de fiecare natie….

  • Poate balticii nu sunt interesati de avioane, atat timp cat ii apara altii..
   Aviatia este o arma scumpa, iar pentru statele mici doar o forma de asociere ar putea rezolva problema.. Poate, pur si simplu, nu e rentabil sa cumpere avioane, sa modernizeze piste, sa antreneze piloti samd, avand in vedere ca sunt membri NATO .. Nici Luxembourg nu are avioane de lupta. Nu am vazut nimic zburand pe acolo ultima data cand am fost.. 🙂

   • Luxembourg nu are granita comuna cu Putin iar daca cel de-al doilea nu te place cum arata moaca ta poate oricand redesena linia de de demarcatie 😉

    • Si daca tarile baltice ar avea nu stiu ce aviatie si nu ar fi in NATO nu ar putea rusii sa redeseneze harti..
     Hai sa fim seriosi.. 🙂
     NATO si UE sunt garantiile pentru baltici nu aviatia..

    • da-le drak de redesenari, un razboi nu incepe din senin, au loc niste discutii mai contondente, tensionari ale situatiei, declaratii amenintatoare, miscari de trupe, etc. in partea asta de lume, nu este totusi ca in africa sau cine stie pe unde. vorba lui tedy, hai sa fim seriosi!

   • lituanienii si-au cumparat 3 spartani, au ore si la c 17 (la fel ca noi). letonii si-au modernizat complet o baza aeriana. deci n-as zice ca nu-i intereseaza aviatia.
    cazul tarilor baltice e similar cu al albaniei (unde tot nato le apara spatiul aerian).

    spre deosebire de albania, tarile baltice stau mai bine economic, cu un minim efort si-ar permite macar ca noi, 12 aparate la mana a treia.

    e sictir total insa

 • Pe baltici nu ii apara nimeni degeaba. Dau o caruta de bani pentru politia aeriana asigurata de alte state membre NATO…

 • O caruta cu patru sau cu doua roti? Plina ochi, sau asa mai pe jumatate?
  Plina cu lei sau cu ruble? Trasa de unul sau doi cai? Sau de magari?
  Vezi cate variabile pot aparea..

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: