MiG-21 Bis mozambican, inainte de RK

MiG-21 Bis mozambican, inainte de RK

Conform Jane’s, MoD-ul Mozambicului a semnat cu compania Aerostar din Romania un contract pentru RK-ul avioanelor MiG-21 – nu se stie cand s-a semnat, dar conform Aerostar, treaba merge de ceva timp.

Avioanele MiG-21 Bis mozambicane nu au mai zburat cam de multisor…

Conform unor surse ale… Lenta.ru, Mozambicul a comandat repararea capitala a sase avioane MiG-21 Bis si a doua duble MiG-21 UM. Ambele tipuri de avioane (pe unul dintre ele aparand embleme Fortelor Aeriene Mozambicane, iar pe un altul s-a efectuat vopsirea conform schemei caracteristice F.A.M.) au fost in trecut vazute pe aeroportul international Bacau.

Conform publicatiei Jane’s, nu a fost anuntata oficial livrarea de MiG-21 UM catre Mozambic, drept pentru care este posibil ca aceasta tara sa fi achizitionat cele doua avioane de acest tip, comandand apoi repararea la compania din Romania.

Conform informatiilor publice, Mozambicul a receptionat 48 avioane MiG-21 bis in 1982, iar cea mai mare parte a acestora a fost oprita de la zbor in prima jumatate a anilor ’90, restul fiind retrase din Fortele Aeriene pe la inceputul anilor 2000.

La inceputul acestui an, Mozambicul a cumparat un avion reactiv de antrenament tip L-39 ZO Albatros.

Sursa: Lenta

Dincolo de Lenta….

Primavara cu aviatori mozambicani

Primavara cu aviatori mozambicani

Aviatori mozambicani in formatie, la sol

Aviatori mozambicani in formatie, la sol

Dovada ca mozambicanii... zboara!

Dovada ca mozambicanii… zboara!

 

– Iulian Iamandi –