Marină

LCS 3 USS Fort Worth a incheiat cu succes testele

LCS 3 USS Fort Worth Sea Trials

Cea de-a treia Littoral Combat Ship, USS Fort Worth (LCS 3) a completat cu succes testele de acceptare pentru intrarea în serviciu şi va fi predată către US Navy în această vară.

Fort Worth este cea de-a doua navă luptă de suprafaţă proiectată şi construită de o echipă industrială condusă de către Lockheed Martin.

Testele, care au avut loc între 30 Aprilie şi 4 Mai, au inclus o cursă de patru ore în regim full-power, precum şi demonstraţii ale sisemului de management al luptei pentru angajarea ţintelor de suprafaţă şi aeriene.

“Lessons learned from our lead ship, USS Freedom, have directly contributed to the successful Acceptance Trials of our second ship,” “As we continue serial production, we’re reducing costs and building these high-quality ships faster.”

a declarat Joe North, Vice president of Littoral Ship Systems at Lockheed Martin’s Mission Systems and Sensors.

LCS 3 USS Fort Worth

Din clasa Freedom LCS, USS Freedom (LCS 1) este în aceste zile pregătită pentru ce-a de-a doua misiune, iar USS Milwaukee (LCS 5) şi USS Detroit (LCS 7) sunt în construcţie.

Echipa Lockheed Martin LCS se ocupă acum şi de planificarea producţiei şi procurarea materialelor pentru USS Little Rock (LCS 9) şi USS Sioux City (LCS 11).

Sursa: DefenceTalk

4 Comments

 • Cât or costa 4 din astea?

  4 miliarde coco,para,dolari?

  Ptiuu drace.

  Evreii cand au văzut cât costă astea s-au dat bătuți și și-au cumpărat o versiune „lungită” de MEKO A100 CSL de 2.200 tone.

  După mine există posbilitatea ca după 2020 să ne pomenim și noi cu 4 din astea în dotare,sau măcar 2.

  Io tot rămân la fixația mea,dacă nu se poate să renunțăm de tot atunci măcar să luam numai 2 și mai ieftine,de restul 2 submarine :D.

  • Ce ai facut bre? Ii iei locul lui Romania Inedit? Macar pe el il inteleg, ca-i de meserie, de tot intreaba cat costa aia, cat costa aia… dar tu? 🙂

   Stai sa vedem ce fel de vanturi incep sa bata, pana una-alta, si apoi poate ne dam cu presupusul. Pana atunci, zic sa stam cuminti ca pierdem timpul cu presupunerile pana nu vedem ale cui inele vor pupa viitorii ştabi ai Patriei.

   • Rectific,4 nave ar costa cam 2 miliarde $,o caruta de bani oricum..

    Scump domnule scump.

    Ce inele vor pupa viitori care vor fi in perioada 2015-2025 este la fel de important cum a fost pupatul de inele al fostilor stabi.

    Aia au angajat tara intr-o multime de obligatii pe care aia din viitor vor trebui sa le respecte(aia din 1996 lasa mosteniri dupa 2020),la fel cum astia de acum si din viitor vor lasa mosteniri pentru aia din 2030-20XX.

    Treaba cu navele astea se leaga de programul ala al NATO cu „Marina celor 1000 de nave”,Romania trebuie sa contribuie cu Fregate+Corvete+Nava Transport Strategic.

    Sa stam linistiti,pana in 2020 Tetal-urile+Tarantulele vor fi la putere,probabil ca in anii viitori(intr-un caz optimist),se va incepe modernizarea Fregatelor,si dupa 2015 se vor incepe procedurile de achizitie pt Vanatoare Mine,Corvete,Remorchere,asta inseamna ca intai se vor face cereri de oferta,in 2016-2017 se va hotara poate pentru un prim program(remorchere sa spunem),iar astea vor incepe sa fie construite prin 2018-2019 iar undeva prin 2020-2022 va intra in dotare primul remorcher,tot asa la o oarecare distanta vanatoarele de mine si corvetele,deci undeva intre 2020-2025 ar trebuii sa intre in dotare in mod firesc prima corveta.

    In urmatorii 8-10 efectiv nu vor fi bani pentru decat pt stricnul sub-necesar,in mod normal se vor lua 16-24 F-16,modernizat fregate,terminat MLI-84M1,inceput prin 2017-2018 TBT si alte cateva carpiri-spoieli pe la rachete AA,parcul auto,elicoptere etc.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: