Distrugator... imperialist :)

Distrugator… imperialist ­čÖé

Ei bine, pana la distrugatoarele alea imperiale care aratau cool dar nu nimereau nimic, niciodata, mai e. Din fericire pentru ca in general, avioanele si dronele de pe Terra au ceva mai putine probleme cu tintitul iar atunci cand nu sunt siguri, arunca asupra tinteti tot ce au la indemana.

Este vorba de un nou proiect american (ENDURANCE) care desi se desfasoara in conditii de recesiune si revizuire bugetara, viseaza asa numita aparare laser in punct. Sau ceva de gen. Mai precis, au pus la bataie doua contracte cu prietenii traditionali de la Lockheed Martin (11,4 mil $) si Northrop Grumman (11,6 mil $) pentru proiectarea si montarea la bordul aparatelor cu pilot si fara de sisteme laser capabile sa doboare rachetele lansate contra aparatelor respective.

Endurance asta calca pe urmele programului Excalibur la care a lucrat DARPA, si care au chinuit suficient conceptul fara a ajunge insa la un sistem suficient de usor si de eficient incat sa fie portabil pentru aparate mai mici decat un ditamai airliner-ul.

Sper ca din toata povestea sa nu iasa o noua gaura bugetara (de ea ma doare in cot, chiar daca pe termen lung, orice sughit american se traduce in convulsii pentru populatia mondiala) ci o arma reala. Daca nu le iese, le sugerez sa se uite la C&C Generals unde americanii n-au avut nici o problema in a monta sisteme de gen pe tancuri. Da’ asa-i in SF.

– Alex Neagu-