Premiul Lady Gaga se întoarce!

Pentru penibil, pe merit, din suflet! Nu întrebaţi pentru cine este… se ştie, se simte nepriceperea, varza, gagaismul, etc. Sunt mulţi care au dat cu dânşii în fasole în urma evenimentului ăsta, dându-se cunoscători şi extra-patrioţi.

De dindărăptul istoriei, de acum vreo 15-20 de ani, au apărut în prezantul nostru câteva bombardiere ruseşti supersonice Tupolev Tu-22. Beleuze ele, aşeaaa, au venit cu pitot-urile înspre gardul românesc, de au speriat şi pescadorii turci ce pândeau o fereastră pentru a pune plăşile pe calcani ghiaureşti.

În sprijinul braconierilor turci a intervenit o escadrilă de alarmă (dă-o-n zdamasii de treabă, nici în ww2 nu era escadrila întreagă la alarmă tot timpul, d-apăi pe timp de pace!!) ridicată de pe incircirpirkil – aşa a botezat-o Griffon236, care ţine să precizează pentru fiecare dintre primitorii premiului Lady Gaga de astăzi:

“fiecare baza aeriana, indiferent ca-i nato sau ruseasca sau de oriunde, are o celula( adica 2 paseri, nu trei ca ar fi triula :))))) , nu patru-ca ar fi patrula, nici 8 ca ar fi escadrila) in alarma permanenta si inca o celula (n-are sa-ti vina sa crezi: tot 2 avioane) in rezerva”

Bun. Deci, turcii au decolat. Bombardierele ruseşti Tu-22 apărute din trecut, au întors cu frâna de mână şi au mai făcut un drift pe la vreo 40 de kilo’  de gardul bulgarilor. Cică, şeful formaţiei ruseşti, care zbura cu cotul pe geam, a aruncat chiştocul şi acesta a picat pe celofanul unei sere, fapt ce a compromis recolta de castraveţi pe anul acesta.

*

Bre, acuma hai să lăsăm caterinca un pic.

Premianţii sunt rugaţi să ia loc şi să-şi noteze, că e bine să rămână scris şi să nu se mai facă de râs în viitor. Şi tu, Marotă, stai jos şi scrie, că numai gura e de tine.

Mă gândeam să începem simplu, cu o analogie, ca să se înţeleagă mai clar: cum face vaca? muuuu… cum face Tu-22M3 Backfire, spre deosebire de Tu-22 Blinder, cel retras din serviciu???

Nu, nu râdeţi, că-i pe bune! Întrebasem un prieten sgv-st cum mă sfătuieşte să explic cuiva care nu înţelegea la cursurile de artă militară şi de la el am preluat-o pe asta simplă şi analoagă:

“cum face vaca? muuuu… dar tancu’?” 🙂

Deci, jos, gura şi scrieţi cât vă învăţ!

Ăsta:

Tupolev Tu-22 Blinder

… care a fost retras din dotare de o grămadă de ani…

… nu este acelaşi cu ăsta:

Tupolev Tu-22M3 Backfire

Aţi notat?

Şi acuma, acasă cu voi şi puneţi-vă cu burta pe military, iar până data viitoare ca şi temă: aflaţi singuri povestea pentru care cele două se numesc “22“, precum şi diferenţele dintre ele.

Şi băi, alde voi, care mai bine vă lăsaţi de scris decât să vă… pe voi că vă pricepeţi! O fi fost prins Tu-22 în Dalnaia Aviiaţia, dar eu nu m-aş repezi ca voi, precum raţa la much, să îl înalţ la rangul de bombardier strategic.

Uite aşa se diferenţiază profesioniştii de otevişti…

*

Ştire serioasă nu dăm. Ştim, dar n-avem voie.

Şi ştiţi că ştim.

Repet: Uite aşa se diferenţiază profesioniştii de otevişti!