Ceremonia de învestire a generalului-locotenet Nicolae Ciucă în funcţia de şef al Statului Major General

Ceremonia de învestire a generalului-locotenet Nicolae Ciucă în funcţia de şef al Statului Major General

Anul trecut, la finalul exerciţiului Dihorul 14, azi învestitul şef al SMG, generalul-locotenent Nicolae Ciucă a coborât de la tribuna oficială şi a întrebat unde este comandantul plutonului – sau companiei? a trecut totuşi ceva timp de atunci şi am uitat. Am uitat atunci si de camera foto, încercând să observ ce urma să se întâmple.

Generalul Ciucă nu a venit la grupul presei. A întrebat unde este ofiţerul care a comandat în mod direct militarii participanţi la exerciţiu.

Cei dintre dumneavoastră care l-au întâlnit pe generalul-locotenent Nicolae Ciucă, pot vizualiza în minte momentul şi stilul acestui comandant – chiar şi acea întrebare a sunat milităreşte: a fost un ordin!

Ofiţerul a fost informat şi s-a prezentat înaintea generalului. Nu am auzit vorbele, dar de la distanţă am continuat să fiu observator al unui alt aspect desfăşurat în poligon.

Timp de câteva minute, generalul Ciucă i-a vorbit ofiţerului şi apoi i-a strâns bărbăteşte mâna.

M-am întors şi i-am spus camaradului cu care făceam echipă la acel eveniment: episodul ăsta contează mult pentru moralul ofiţerului.

Generalul-locotenent Nicolae Ciucă este astăzi nu doar militarul cu cel mai înalt rang din Armata Română, dar şi comandantul cu un foarte mare capital de încredere din partea luptătorilor pe care îi comandă.

La multe realizări, domnule şef al Statului Major General!

 

– Iulian Iamandi –