KurganMashZavod BMP-3

KurganMashZavod BMP-3

KurganMashZavod este fabricantul rus de MLI-uri, BMP-uri dupa abrevierea din limba rusa. Mai exact, singurul fabricant rus de MLI-uri.

Tot KMZ, este “fericitul” posesor al unui proces de faliment intentat la Curtea de Arbitraj din Kurgan, potrivit agentiei de presa TASS. Reclamantul este MTE Group, firma inregistrata la Moscova. “Reclamatia se refera la arierate acumulat in urma unor contracte de inchiriere intre MTE Group si KurganMashZavod. Anterior cele doua parti ajunsesera la o intelegere amiabila potrivit careia KMZ se angaja sa achite in doua transe suma de 41 milioane de ruble (aproximativ 515 mii dolari) din totalul datoriei rezultate din contractul de inchiriere si aproape 1.9 milioane de ruble (23,800 dolari) taxa de reziliere a contractului,” potrivit biroului de presa al tribunalului. Conform aceluiasi comunicat, KMZ a platit doar 276,000 ruble (3,460$). “Acesta este motivul pentru care MTE Group cere ca uzina sa fie declarata falimentara.”

Plangerea a fost depusa pe data de 5 Februarie la Tribunalul din Kurgan dar pana in momentul de fata nu a fost acceptata pentru inceperea audierilor.

KurganMashZavod…

…face parte din concernul Uzinelor de Tractoare si este singurul fabricant rus de masini de lupta ale infanteriei. Produsele uzinei se afla in serviciul operational a aproximativ 30 de state.

KMZ a participat la proiectarea si dezvoltarea MLI-ului Kurganets (cu toate variantele lui), prezentat anul trecut in cadrul Paradei de 9 Mai. Tot in 2015 KMZ a luat potul cel mare adjudecandu-si un contract pentru furnizarea a 200 de vehicule BMP-3 pentru Ministerul Apararii. Asta nu a scutit uzina de intarzieri la plata salariilor sau de acumularea de datorii la furnizorul de gaze Gazprom mezhregiongaz Kurgan.

Marius Constantin