Kongsberg Defence & Aerospace a semnat un contract cu General Dynamics Land Systems – Canada pentru livrarea sistemului de arme comandate de la distanță (RWS) PROTECTOR pentru Armata Canadiană, evaluat la 500 de milioane de coroane norvegiene.

Kongsberg RWS PROTECTOR

Kongsberg RWS PROTECTOR

Sistemul RWS PROTECTOR va fi integrat pe flota de Vehicule Blindate de sprijin în Luptă a Canadei.

Canada a semnat primul contract pentru RWS PROTECTOR în 2005, urmat de contracte adiționale, în 2012 și 2014.

“Suntem foarte bucuroși că am fost selectați din nou ca furnizori ai Sistemelor de Arme Comandate de la Distanță pentru Armata Canadiană. Asta confirmă poziția puternică a RWS PROTECTOR al Kongsberg și continuă relația strânse între Kongsberg și Armata Canadiană și General Dynamics Lans Systems – Canada.”

A spus Pal E. Bratlie, Vice Președinte Executiv Kongsberg Defence & Aerospace AS.

“În mijlocul celor mai nesigure și dificile vremuri economice din viața noastră, suntem foarte încântați că am câștigat această comandă, în ciuda pandemiei Covid-19. Baza noastră de afaceri este pe termen lung și solidă, și avem un registru de comenzi care constituie o fundație puternică pentru continuarea operațiunilor pe viitor.”

A spus Eirik Lie, Președintele Kongsberg Defence & Aerospace AS.

De mai bine de două decenii, Kongsberg este principalul furnizor global de Sisteme de Arme Comandate de la Distanță, valorificând milioane de ore de utilizare operațională, în toate condițiile, și bazându-se pe 20 000 de sisteme livrate în 23 de țări.

RWS PROTECTOR s-a dezvoltat continuu pentru a face față unor exigențe crescânde, folosind evoluțiile tehnologice pentru a răspunde la noile scenarii de amenințări.

Armata Canadiană va primi ultima generație de RWS PROTECTOR, un Sistem de Arme Comandate de la Distanță pregătit pentru controlul wireless, capabilitate anti UAS, fuziune multi-senzori, precum și pentru alte funcții noi, cerute de comunitatea tot mai largă de utilizatori.

Sistemele pentru Canada vor fi produse în paralele cu alte cinci programe – creând sinergii în baza de furnizare și executarea proiectelor în beneficiul clienților.

Sursa: Kongsberg