Kongsberg Defence & Aerospace AS (KONGSBERG) a primit o extindere a contractului său cadru pentru sisteme CROWS IDIQ (de tip livrare nedefinită / cantitate nedeterminată) cu armata SUA, anunțat inițial pe 14 septembrie 2018.

CROWS Kongsberg

CROWS Kongsberg

Această extindere este evaluată la aproximativ 500 milioane de dolari și este dependentă de cererea viitoare și de alocațiile anuale.

KONGSBERG continuă dezvoltarea de noi versiuni avansate de stații de luptă telecomandate (RWS), precum și livrări de serie către Armata Statelor Unite, Marina Statelor Unite, Corpul de Infanterie Marină al Statelor Unite și Forțele Aeriene ale Statelor Unite.

“Sistemele CROWS au devenit o capabilitate esențială pentru platformele militare și pentru siguranța soldaților în cadrul Forțelor Armate ale Statelor Unite. Această extindere a contractului ne permite să continuăm să livrăm sisteme care dezvoltă capabilitățile operaționale și eficacitatea împreună cu echipa de la Picatinny Arsenal”, a declarat Pål Bratlie, Vicepreședinte Executiv al Kongsberg Defense and Aerospace.

Cu peste 20.000 de sisteme livrate la nivel mondial și 14 ani de experiență CROWS, KONGSBERG va continua să sprijine soldații cu noi sisteme, capabilități și caracteristici care să îndeplinească cerințele de mâine, oferind suport și modernizări pentru o gamă largă de variante CROWS și echipamente auxiliare.

Toate sistemele CROWS și sistemele de turele telecomandate (RWS) sunt produse la fabrica KONGSBERG din Johnstown, Pennsylvania. Continuarea derulării acestui contract asigură peste 3000 de locuri de muncă, atât direct, cât și prin lanțul de aprovizionare KONGSBERG din SUA.

Cu peste 20.000 de sisteme vândute către 26 de națiuni, KONGSBERG este liderul mondial în furnizarea de turele telecomandate.

Sursa: Kongsberg