KAMAZ-63969

KAMAZ-63969

…Președintelui Republicii Tatarstan, Rustam Minnikhanov. Anterior, MRAP-ul celor de la KAMAZ a fost prezentat in Iunie lui Sergey Shoigu, în atelierul de montaj final al uzinei, fără trenul de rulare instalat.

Modelul 63969  a fost dezvoltat concomitent cu programul Taifun și înglobează lecțiile învățate în ultimul deceniu în ceea ce privește operațiile cu vehicule blindate și protecția anti-mină.

Vehiculul are tracțiune integrală și configurație 6×6 putând transporta 10 militari complet echipați și doi membri ai echipajului. Asigură protecția personalului transportat împotriva muniției de 14.5 mm perforant-incendiară tip B-32. Carcasa blindată rezistă la explozia unei încărcături echivalente de 8 kg TNT.

Armamentul este reprezentat de o turela telecomandată produsă de OAO Eletromashina conform specificațiilor Ministerului Apărării. Potrivit declarațiilor lui Eduard Bazhenov directorul adjunct al companiei, turela modulară a fost deja integrată pe vehiculele blindate GAZ Tigr. Modulul telecomandat are greutăti cuprinse între 100-120 kg și 18-200 kg, în funcție de armamentul instalat. Poate fi echipat cu o mitralieră PKT calibrul 7,62×51, una NSVT Kord de 12,7mm sau un aruncător automat de grenade AGS-30.

Via:
VPK