1

Jurnaliştii pornesc către FOB Dracula

Sursa foto: Corespondenţi de Război

Ziua de azi este aceea în care jurnaliştii instruiţi de către paraşutiştii din Batalionul 630 Paraşutişti “Smaranda Brăescu” vor aplica multe din cunoştinţele acumulate până acum la Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zona de conflict.

“Ziua cea mai lungă” este totodată examenul fiecăruia şi al echipei.

Marius Constantin in drum spre FOB Dracula

Marius Constantin in drum spre FOB Dracula

Un avion C-27J Spartan aparţinând Bazei 90 Transport Aerian i-a purtat pe jurnaliştii români dincolo de graniţele ţării, în zona de conflict. Alături de ei a efectuat deplasarea un detaşament de operatori de forţe speciale din cadrul Batalionului 630 Paraşutişti “Smaranda Brăescu”, care s-au paraşutat pentru a ridica şi asigura Forward Operating Base (FOB) Dracula.

Elicoptere Puma SOCAT - Cursul pentru jurnalistii care transmit din zona de conflict

Elicoptere Puma SOCAT – Cursul pentru jurnalistii care transmit din zona de conflict

Elicoptere de luptă Puma SOCAT aparţinând Bazei 95 Aeriană “Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu” au transportat echipa de jurnalişti în etapa finală şi cea mai periculoasă a drumului, în zona fierbinte, zburând la joasă altitudine şi efectuând manevre evazive (care i-au fost foarte pe plac colegului Marius!).

Parasutisti romani - Batalionul 630 Parasutisti Smaranda Braescu

Parasutisti romani – Batalionul 630 Parasutisti Smaranda Braescu

Jurnaliştii au făcut joncţiunea cu paraşutiştii Batalionului 630 Paraşutişti “Smaranda Brăescu” care asigură protecţia FOB Dracula.

FOB Dracula

FOB Dracula

Urmează o noapte grea în zona de conflict în care echipa de jurnalişti îşi desfăşoară activitatea.

Mai mult decât atât, în FOB Dracula s-a auzit deja alarma, baza fiind atacată de câteva ori atât direct cât şi bombardată cu mortiere şi rachete.

Nu părăsiţi siteul nostru, urmează comunicate şi imagini din FOB Dracula şi zona de conflict.

 

– Iulian Iamandi –