Japan Coast Guard PLH 06 Chikuzen

Japan Coast Guard PLH 06 “Chikuzen”

Japonia va trimite încă două nave pentru a spori apărarea inslulelor asupra cărora are o dispută teritorială cu China, după ce a efectuat prima aplicaţie militară în care s-a simulat recapturarea unei insule ocupate de către forţe inamice.

Navele vor staţiona la comandamentul regional al gărzii de coastă care are în grijă insulele Senkaku din Marea Chinei de Est, cunoscute în China sub denumirea Diaoyus.

Cele două nave – Kurose, de 355 tone şi Chikuzen, de 3100, care dispune şi de un elicopter, vor fi trimise în zonă în lunile August, respectiv Octombrie.

Duminica trecută, Japonia a efectuat întîia aplicaţie de recapturare a unei insule invadată de o forţă inamică, la care au participat aproximativ 300 de militari, 30 de vehicule militare şi 20 de avioane militare. Acţiunea a durat 40 de minute.

Circa 80 de membri ai First Airborne Brigade au coborât în rapel din elicoptere şi au fost paraşutaţi, în faţa a 11 000 de spectatori.

“We will strengthen the deployment of the Self-Defense Force in response to the tougher security environment surrounding our country,”

A declarat Itsunori Onodera, Ministrul Apărării, care a mai spus şi că Japonia va cheltui mai mult cu 180.5 miliarde de yeni (2 miliarde de dolari) pe rachete, avioane de luptă şi elicoptere, pentru a întări capabilităţile defensive în faţa îngrijorărilor crescânde faţă de China.

Sursa: Defence Talk

 

– Iulian Iamandi –