Vanzare buna! Pai ce sa le uram?

La o gramada (ba chiar doua gramezi) de timp de la auto-impusul embargo pe tema exportului de armament, Japonia a ajuns la concluzia ca e mai bine s-o faca! Drept urmare si mai ales dupa ce au vazut ca pretul echipamentelor militare a crescut sanatos, Japonezia va exporta!

Ta-daaaa! Sa te tii, de acum inainte!

Stirea e aici, dar n-are importanta tot continutul. Atat e de ajuns, nu?

Ei, si acum? Sau mai bine zis “si de acum”?

Ca pasionati adevarati ce suntem, haideti sa vedem cu ce si pe unde ar putea incurca Japonia calculele exportatorilor traditionali de tehnica de lupta.

Deschid eu lista: submarine.

La capitolul asta, Japonia sta super bine si are experienta in construirea unos submarine excelente.

In prezent, Germania, Franta, Rusia, Spania si China, sunt principalii jucatori pe piata. U-boat-uri, Scorpene, Agosta, Andrasta, S-80, Kilo si Lada, probabil si ceva chinezaresc. Sa zicem si Suedia cu Gotland? Hai..

SUA nu exporta, sau mai precis nu exporta inca submarine cu propulsie clasica, ori diesel-electrica+AIP, dar au existat ceva stiri recente cum ca anumite concerne americane vor proiecta si oferi la vanzare jucarii proprii. Vedem.

O parte din submarinele aflate acum in oferte pot fi concurate lejer de clasa japoneza Oyashio, despre care Wiki ne prezinta cate ceva aici. Dar, ce se va intampla daca Japonia, care desigur are nevoie de exporturi, va scoate pe piata clasa Soryu? Despre Soryu, un click aici.

Submarin din clasa Soryu

Sursa:  Military-Today

Voi, cu ce considerati ca poate incurca Japonia socotelile marilor exportatori de armament?

Haideti s-o facem interactiv, ca-i mai placut. Nu? 🙂