Geopolitica Marină

Japonia muta distrugatoarele pe langa Coreea de Nord

Nagasaki: distrugătoarele AEGIS Ashigara şi Kongo

Ministerul japonez al Apărării a anunţat planul de a desfăşura distrugătoare în apropierea Coreei de Nord pentru a spori capabilităţile de detectare a lansărilor de rachete din această ţară.

Mişcarea are ca efect direct incapacitatea ministerului de a fi obţinut informaţii despre lansarea de rachetă nord coreeană ce a avut loc în luna Aprilie.

Planul cuprinde utilizarea de informaţii din reaţeaua americană de sateliţi pentru avertizare timpurie de către distrugătoarele şi fregatele japoneze echipate cu sisteme AEGIS pentru apărare anti-aeriană.

Ca şi răspuns faţă de avertizarea Coreei de Nord din luna Martie legată de o lansare iminentă, ministerul a detaşat trei distrugătoare cu sisteme AEGIS ale Maritime Self Defence Force în Marea Chinei de Est şi Marea Japoniei, precum şi a unor unităţi de interceptare în zona metropolitană Tokio şi pe insulele din sudul Japoniei.

Sursa: Mainichi
– Resboiu –

3 Comments

  • Kongō, cuirasat de 36000 de tone. Construit de Vickers în 1912 și scufundat de un submarin american în strâmtoarea Formosa în 1944.

    Ashigara, crucișător de 13000 de tone. Construit de Kawasaki în 1923 și scufundat de submarine americane în strâmtoarea Bangka în 1945.

    Ca fapt divers 🙂

  • Nici sud coreenii nu sunt asa de hotarati in privinta dictaturii din nord, ca daca erau pana acum faceau o rebeliune ceva si terminau cu secesiunea.
    Macar ca nord coreenii nu au patit colonizarea cu alta natie cum am patit noi in Basarabia.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: