AAV-7 la exerciţiu mixt româno-american “Summer Storm 2012”, poligonul Capu Midia

Japonia a anunţat o serie de iniţiative care vor spori abilităţile Forţei de Auto Apărare de a răspunde la noi şi potenţiale ameninţări, de la cele cibernetice şi până la luptele amfibii.

Asahi TV a prezentat ştirea conform căreia Japonia doreşte să achiziţioneze patru vehicule amfibii de asalt americane AAV-7/LVTP-7, care vor costa aproximativ 37.5 milioane de dolari.

Construite în anii ’80 de către FMC Corporation, AAV-7 pot transporta 21 de militari echipaţi complet de luptă, pe apă şi uscat. Blindatele sunt înarmate cu un lansator automat de grenade Mk-19 calibrul 40 mm sau o mitralieră grea M2 0.50.

AAV-urile vor fi utilizate de către Western Army Infantry Regimend, unitate amfibie, şi vor fi ambarcate la bordul navelor de debarcare din clasa Oosumi.

Japonia avea în plan această achiziţie de mai mulţi ani şi se pare că decizia de a face pasul înspre cumpărarea blindatelor a fost luată în urma recentelor debarcări ale activiştilor din Hong Kong şi China pe insulele Senkaku. Astfel, japonezii îşi asigură un minim de capabilităţi fără însă a constitui o forţă amfibie provocativă.

Cum AAV-7 nu mai se produc de câteva decenii, cel mai probabil vehiculele pentru Japonia vor fi din surplusul Corpului de Infanterie Marină al S.U.A., reparate şi posibil modernizate.

Sursa: Army Recognition

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.