Primul avion F-35 asamblat de către japonezi a fost prezentat luni. Japonia va amplasa avioane de tipul F-35 în Baza Aeriană Misawa situată în nord-estul țării.

F-35 Japonia

F-35 Japonia

Avionul de luptă F-35 a fost prezentat la fabrica Komakiminami, aparținând Mitsubishi Heavy Industries Ltd, din prefectura Aichi.

Avioanele japoneze F-35 vor colabora în activități de supraveghere cu avioane de același tip operate de către Statele Unite ale Americii.

Komakiminami este una dintre cele două fabrici care fac asamblarea finală și verificările, situate în afara teritoriului Statelor Unite ale Americii.

Forțele Aeriene de Auto-Apărare au în plan achiziționarea unui total de 42 de avioane F-35, patru din acestea fiind deja construite și livrate de către Lockheed Martin.

Pentru următoarele 38, industria japoneză va furniza motoarele și unele componente, iar Mitsubishi Heavy va asambla avioanele și va efectua testările acestora.

Kenji Wakamiya, Senior Vice Defense Minister, a declarat că este important să se achiziționeze avioane de vânătoare F-35 cu capabilități avansate, care vor spori condițiile de securitate și vor ajuta la întărirea și dezvoltarea tehnologică a industriei de apărare a Japoniei.

Sursa: Japan Today

Iulian Iamandi