Marină

Japonia a introdus in serviciu cel de-al zecelea submarin din clasa Soryu

Forța de Auto Apărare Maritimă a Japoniei a primit în serviciu cel de-al zecelea submarin aparținând clasei Soryu, într-o ceremonie desfășurată în Kobe zilele trecute.

JS Shoryu SS-510

JS Shoryu SS-510

Submarinul a fost livrat de către Kawasaki Heavy Industries la șaisprezece luni după ce a fost lansat în luna Noiembrie a anului 2017.

Nava este submarinul cu numărul 28 construit de Kawasaki Heavy Industries după finalul celui de-al doilea război mondial.

Submarinul are lungimea de 84 de metri, un echipaj de format din 65 de marinari, deplasamentul de 2950 de tone (4200 de tone în imersiune) și este propulsat Diesel-Stirling-electric. Nava poate atinge o viteză maximă de 20 de noduri și este înarmată cu torpile, mine și rachete anti-navă tip Harpoon.

Submarinele clasei Soryu sunt cele mai mari submarine cu propulsie convențională din lume. De asemenea, acestea sunt primele submarine japoneze echipate cu propulsie AIP (Air-Independent Propulsion) care le permite rămânerea în imersiune pentru perioade mai mari de timp.

Japonia a lansat până în prezent 11 din cele 13 posibile unităție ale clasei Soryu.

Cel de-al unsprezecelea submarin, JS Oryu (SS-511), a fost lansat în luna Octombrie a anului 2018. Nava a fost construită de către Mitsubishi Heavy Industries (MHI) și este primul submarin japonez care va fi echipat cu baterii lithium-ion care pot stoca mai multă energie decât bateriile cu acid instalate pe celelalte submarine ale clasei Soryu.

Iulian Iamandi

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: