Marină

Italia doreste sa achizitioneze patru submarine Type U212 NFS (Near Future Submarine)

Ministerul italian al Apărării a solicitat achiziția a patru submarine Type U212 NSF (Near Future Submarine) și suportul logistic aferent, via Organization for Joint Armament Cooperation (OCCAR).

Salvatore Todaro

Salvatore Todaro

Clasa germană de submarine Type 212 (U212), cunoscută de asemenea ca și clasa italiană Todaro, cuprinde submarine diesel-electrice dezvoltate de către compania Howaldtswerke-Deutsche Werft AG (HDW) pentru marinele militare ale Germaniei și Italiei.

În prezent, patru submarine Type 212 se află în serviciul Marinei Italiei și alte șase în cel al Marinei Germaniei.

Type U212 NFS Todaro Batch-III (Near Future Submarine) este o dezvoltare a versiunii Type 212A.

Submarinul este echipat cu celulă AIP (Air Independent Power) și baterii Lithium-Ion de fabricație italiană, care îl clasează printre submarinele cele mai greu de detectat din lume.

Type 212 NFS va avea lungimea totală mai mare, pentru integrarea unei antene destinare culegerii de informații.

Modernizarea este o paralelă cu cea de-a doua serie germană a Type 212A, însă cu sisteme italienești.

Susține activitățile noastre prin Patreon

Susține activitățile noastre prin Patreon: patreon.com/resboiu

Noile submarine italiene ar putea fi construite de către navaliștii companiei Fincantieri sub o licență din Germania, de la ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS).

Acestea vor avea lungimea de 55.9 metri și vor fi mai lungi decât submarinele italiene aparținând clasei Type 212A: Salvatore Todaro, Scire, Romeo Romei și Pietro Venuti, aflate în prezent în serviciul Marinei Italiei, oferind astfel spațiu suplimentar pentru celule care vor extinde raza, dar și pentru un sistem nou de război electronic.

Iulian Iamandi

1 Comment

  • Nu pot decat sa fiu invidios pe italieni. Ne-ar prinde bine si noua 2-3 submarine sa putem inlocui Delfinul. Insa la un pret care sare de 300 de milioane de euro pe bucata va trebui sa mai asteptam.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: