Sediul ISU Prahova

Sediul ISU Prahova

Prietenii noştri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au avut un Crăciun plin de evenimente, sărbătorindu-l în mod activ – la datorie.

Vă prezentăm un scurt bilanţ al activităţilor din aceste zile:

Nr. 57

Ploieşti, 27.12.2012

BULETIN INFORMATIV

 

În perioada 24-26 decembrie a.c., echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

 

  •             24.12.2012, ora 09:52 – incendiu casă particulară

            În localitatea Urlaţi, strada 1 Mai , echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale  de lucru cu apă şi spumă  pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar  A. Veronica.

            Au ars: mobilierul aferent camerei de zi şi grupului sanitar, aparatură electrocasnică şi mobilierul din  bucătărie.

            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 70.000 lei, valoarea pagubelor fiind de           5.000 lei.

            Cauza probabilă: flacără – aparate electrice lăsate sub tensiune sau nesupravegheate.

 

  • 25.12.2012, ora 13:22 – incendiu casă particulară

            În comuna Cocorăştii Mislii,  sat  Mal, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale  de lucru cu apă şi spumă  pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar  V. Marian.

            Au ars: acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp., tâmplăria din lemn, obiecte de mobilier şi materiale textile.

            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 80.000 lei, valoarea pagubelor fiind de           10.000 lei.

            Cauza probabilă: efect termic – coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de                       materiale combustibile.

 

  • 25.12.2012, ora 19:04 – incendiu casă particulară

            În comuna Apostolache, sat Valea Cricovului, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale  de lucru cu apă şi spumă  pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar  O. Daniel.

            Au ars: acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. şi obiecte de mobilier aferente unei camere de locuit.

            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 200.000 lei, valoarea pagubelor fiind de           25.000 lei.

            Cauza probabilă: jar sau scântei – coş de fum deteriorat.

 

  • 26.12.2012, ora 13:36 – degajare zăpadă şi ţurţuri

            În localitatea Sinaia, strada Calea Moroieni, echipajele de pompieri au intervenit pentru a îndepărta ţurţurii şi zăpada de pe acoperişul unor imobile.

 

  • 26.12.2012, ora 16:10 – degajare zăpadă şi ţurţuri

            În localitatea Sinaia, strada Fundătura Amurgului, echipajele de pompieri au intervenit pentru a îndepărta ţurţurii şi zăpada de pe acoperişul unor imobile.

 

  • 27.12.2012, ora 05:24 – transport persoană supraponderală

În municipiul Ploieşti, strada Arhip Nicolae, echipajele de pompieri au intervenit pentru a o transporta pe numita  C. Mihaela,  în vârstă de 39 de ani, cu o greutate de aproximativ 180 kg, din imobilul proprietate personală la ambulanţa SAJ Prahova, în vederea transportării la UPU Ploieşti.

 

            Echipajele SMURD au intervenit în 66 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

                                                                                               Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

– Resboiu –