Soldati israelieni

Conform Sunday Times Israelul foloseste o baza din nordul Irakului pentru a lansa excursii periodice pe teritoriul Iranian. Aceste excursii ar avea ca scop, pe langa admirarea frumusetilor si peisajului din tara condusa de Ahmadiridiridam, si scormonirea hartii in cautarea de focoase nucleare (cu care belicosul  Ahmadiridiridam tot ameninta in stanga si-n dreapta).

Surse occidentale din domeniul informativ sustin ca Israelul ar fi utilizat echipamente foarte sensibile pentru monitorizarea magnitudinii si a nivelului de radioactivitate atinse in timpul testelor efectuate de iranieni. De asemenea se pare ca baza din Kurdistanul Irakian ar fi fost tranzitata de elicoptere Black Hawk utilizate pentru insertia de membri ai fortelor speciale, deghizati in militari iranieni.

Conform acelorasi surse Israelul efectueaza misiuni de strangere a informatiilor in zona de cativa ani. In ultimele luni, in centru atentiei a fost complexul militar de pa Parchin, in vecinatatea Teheranului, complex tinut departe de ochii iscoditori ai International Atomic Energy Agency (IAEA). O alta tinta a spionajului evreiesc in Iran ar putea fi Fordow, unde se imbogateste uraniul, o locatie in vecinatatea orasului Qom.

Potrivit uneia dintre surse, iranienii incearca sa bage totul sub pres: “We’ve detected clean-up efforts recently in Parchin which might indicate that the Iranians are trying to hide evidence of warhead tests in preparation for a possible IAEA visit”.

Sursa:
ynetnews