Aviaţie

Israelul a receptionat in ultimele zile 10 avioane F-15D

f-15d

F-15D

In lumina ajutorului militar in valoare de 38 miliarde de dolari pe care Statele Unite il vor pune la dispozitie Israelului in perioada 2019-2028, un numar de 10 avioane de lupta F-15D au fost donate Israelului de catre armata SUA.

Pe langa aceste avioane, Israelul a receptionat si cateva aparate de transport C-130 Hercules precum si un numar de bombe inteligente JDAM.

F-15 este un veteran al Fortelor Aeriene Israeliene, unde este poreclit „Baz”, avand la activ 40 de ani de serviciu, este folosit in principal pentru obtinerea superioritatii aeriene si pentru misiuni de atac in adancimea teritoriului inamic.

Avioanele care au aterizat in Israel, au fost folosite de catre Air National Guard, o parte dintre acestea vor intra in dotarea IAF iar o alta parte vor fi canibalizate in scopul obtinerii de piese de schimb pentru flota de F-15 deja existenta in dotarea israeliana.

sursa: Jerusalem Online

– David Victor –

11 Comments

  • Noua ne dau doua peste bot, sa stam domoli! 🙂 Eu cred ca mai trebuie sa si ceri ac sa iti dea cate ceva. Nu stiu de ce, insa cred ca astia din MAPN/guvern sunt atat de tolomaci incat nici macar asta nu fac! 🙂

 • Bah dar chiar suntem bataia de joc a tuturor, prostii prostilor, cei mai din coada purici? Aia sunt inarmati pana-n dinti si tot ei primesc avioane pe nimic, iar noi cu rusii-n ceafa si tot in curul gol. Mi-e scarba si de americani, dar si de noi…

  • totul depinde de conducerea Romaniei. cu in guvern teleghidat si in presedinte marionea manipulati de szorosz gyorgy +alte cercuri de interese si afaceri straine, amestecati cu hotii si talharii din tara, Romania va devein o groapa de gunoi dupa ce va fi golita la ras si blana de toate resursele ei naturale si umane. ce draq sa ne mai gandim si discuta de aparare si tehnica militara performanta pt tentativa de Armata a Romaniei. sa speram ca dupa alegerile din decembrie 2016 vor veni la conducerea Romaniei partidele cu adevarati patriotice si nationale care sa face tot ce trebuie dtpdv pt tzara si poporul roman in interesul total al acestora si nu al strainilor indifferent care sunt aceia.

   • O, da , soros ala e in toti si in toate mai ceva cacarbonul. Si ia zi-i sincer asa, chiar speri tu sa vina la conducere partidele alea cu adevarat patriotice, nu? patriotice de la rusi probabil. Ce aberezi aici se poarta peste tot pe net zilele astea si daca chiar nu esti platit sa postezi tampenii, atunci e grav.

  • At fi bune si pt FARo macar 24 F-15 AB Eagle sh modernizate precum cele 12+12,…dar cine sa le ceara? jwk si cziolosz manipulatii care terorizeaza Romania cu binomul koveszy-coldea toti prelucrati la ong-urile lui szorosz gyorgy, ca sa puna ei mana si sa controleze tot ce e afacere in tzara, care au distrus capitalul romanesc prin proxese fabricate in favoarea strainilor care vor beli Romania si pe romani si ne vor distruge daca nu ne trezim in ceasul al 12-lea?

 • Israelul si SUA tocmai ce au semnat un nou acord de asistenta financiara in scop militar pe 10 ani. Vor primi de la SUA 38 miliarde de dolari.

 • Eu inteleg ca trebuie mentinute in regiuni sensibile anumite echilibre zonale:Israelul ca o contrapondere la lumea araba +Iranul,Croatia in echilibru cu Serbia,Pakistan in contrapondere cu India,acum India este favorizata cumva ca o contrapondere la China,Vietnamul sprijinit si de SUA dar si de Japonia tot in relatia dificila cu China.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: