Bine ati venit...

Bine ati venit…

Forte straine au distrus zilele trecute un depozit in care erau stocate rachete antinava avansate din Latakia, iar impricinatii par sa fie israelienii.

Qassem Saadeddine, purtator de cuvant al Consiliului Suprem Militar al Armatei Libere Siriene a declarat ca inainte de rasaritul soarelui un depozit al Marinei Siriei din Safira, in vecinatatea portului Latakia, a fost atacat, adaugand ca spionii rebelilor au identificat obiectivul drept unul unde se gaseau rachete tip Yakhont.

It was not the FSA that targeted this” – a declarat Saadeddin pentru Reuters, adaugand: “It is not an attack that was carried out by rebels.

Minunat…

Rebelii au descris explozii “enorme”, despre care s-au scuzat… cica nu le-ar fi stat in puteri cu mijloacele avute la dispozitie, ca sa o comita chiar asa. Insa, au aratat cu degetul catre Israel. Care are cu ce.

Israelul nu a confirmat sau negat implicarea. Nici guvernul sirian nu a comentat incidentul, doar o televiziune de stat a anuntat o serie de explozii in zona respectiva.

Conform surselor de informatii de la fata locului, acesta ar putea fi cel de-al patrulea atac israelian in teritoriul sirian.

Intrebat despre exploziile din Latakia, ministrul israelian al apararii – Moshe Yaalon – a spus reporterilor:

We have set red lines in regards to our own interests, and we keep them. There is an attack here, an explosion there, various versions – in any event, in the Middle East it is usually we who are blamed for most.

Un fost oficial israelian din cadrul serviciilor de securitate, care nu a vrut sa isi decline identitatea, a declarat pentru Reuters ca se stia despre rachetele Yakhont ca sunt stocate in apropiere de Latakia.

Sursa: Trust

 

– Iulian Iamandi –