Aviaţie

Israelul a primit verde pentru 30 M-346 Master

M-346

Un comitet ministerial israelian a aprobat Luni contractul pentru cumpărarea de avioane de antrenament din Italia pentru Forţele Aeriene Israeliene.

Forţele Aeriene Israeliene vor primi 30 de avioane M-346 Master fabricate de către firma italiană Alenia Aermacchi, conform contractului a cărui valoare depăşeşte un miliard de dolari.

Livrarea avioanelor este programată să înceapă în 2014.

Conform contractului, Italia se obligă să achiziţioneze echipament militar din Israel în valoare egală.

Avioanele M-346 vor înlocui în Forţele Aeriene Israeliene bătrânele A-4 Skyhawk, avioane cu reacţie pentru misiuni de bombardament, datând din vremea războiului din Vietnam şi implicate în luptele din Orientul Mijlociu în războiul din 1973. Skyhawk-urile slujesc în Israel pentru pregătirea piloţilor încă din 1980.

M-346 Master, varianta pe roşu

Sursa: Global Times

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu

Forumul Resboiu

Pagina de gardă a portalului

Ramura dedicată Armatei Române

Ramura dedicată spaţiului

Ramura dedicată dronelor

5 Comments

 • Ce imi place M 346..este un avion superb din toate unghiurile, mostenire comunca cu YAK 130…..si da la altii se poate sa construiesti un avion pe care sa il vinzi doar ca sa dai de lucru industriei tale de armament…..
  M 346 clar va fi avionul NATO preferat pentru antrenamentul celor care zboara pe Typhoon si F 35 cu exceptia unor tari: Franta si Germania s-ar putea sa construiasca altceva doar fiindca pot! Si Marea Britanie nu are sa renunte la Hawk pe care o sa il faca supersonic in viitoarul apropiat…..

  • Franta cu siguranta este candidata la incapatanare! 🙂

   Iar daca vor scoate un trainer bun, industria lor va fi foarte fericita sa exporte.

   • Acum de ce eu sunt in stare sa pun pariu ca si Germania isi va face trainerul propriu si ca probabil il va dezvolta impreuna cu Franta si probabil cu Suedia….Programele NEURON si Alpha Jet spune ca aceste tari pot colabora.

 • Nu este mai performant sud-coreeanul T50 decat aparatul broscarilor?Normal ca aceasta achizitie s-a facut in primul rand datorita relatiilor stranse dintre Italia si Israel.Sigur ca a primiat si ca Italia este tara membra U.E. si NATO.Cu siguranta ca italienii au beneficiat de un lobby consistent.
  Nu exclud posibilitatea ca Israelul sa beneficieze de offset si transfer de tehnologie aeronautica.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: