Super Heron

Super Heron

Israel Aerospace Industries (IAI) a prezentat noua drona Super Heron in cadrul Singapore Air Show, aceata fiind o aeronava care “redefineste” sistemele aeriene fara pilot din clasa MALE (Medium-Altitude Long-Endurance).

Noua drona dispune de un sistem de propulsie care ii permite sa opereze la o altitudine de circa 9000 de metri, sa zboare 1000 de kilometri cand este conectat la satelitii de comunicatii si sa ramana in aer pentru 45 de ore.

“Its forte lies in the enhanced triple-redundant avionics, processing capabilities, operational flexibility, and simple integration of more diversified payloads, among other features,”

A declarat purtatorul de cuvant al IAI pentru agentia chineza de presa Xinhua.

Super Heron este o imbunatatire semnificativa a versiunii Shoval, prima drona de tip Heron care a intrat in serviciu in cadrul IAF (Israel Air Force) in anul 2007 si care a fost de atunci utilizata in misiuni de spionaj, supraveghere, achizitie de tinte si recunoastere (ISTAR), patrulare maritima si alte misiuni, fiind vanduta pana in prezent la 20 de clienti straini.

Purtatorul de cuvant al IAI a precizat ca familia Heron continua sa fie dominata de catre Heron TP, cunoscut ca si Eitan, aeronava de generatia a patra furnizata IAF in Februarie 2010, care poate fi inarmata cu rachete pentru lovituri strategice la mare distanta.

“Super Heron is positioned between the Shoval and the TP, and was developed to meet requirements specified by leading customers, ”

Sursa: English CRI

 

– Iulian Iamandi –