Aviaţie

Israel va gazdui Blue Flag

IDF/AF F-16A block 10, Nr 233 apartinand escadrilei  "Flying Dragon" (via F-16.net)

IDF/AF F-16A block 10, Nr 233 apartinand escadrilei “Flying Dragon” (via F-16.net)

Spre sfîrșitul anului Israelul va organiza cel mai mare exercițiu multinațional din ultima perioadă.

Forțele Aeriene ale mai multor națiuni și-au manifestat intenția de a participa la exercițiul organizat de israelieni, exercițiu ce va purta denumirea de Blue Flag. “Ostilitățile” vor fi conduse de escadrila 115 agresor a Kheil Ha’Avir.

Maiorul Golan a declarat pentru publicația oficială a Forțelor Aeriene Israeliene că potențialii participanți “speră să invețe din vasta experiență de luptă a Kheil Ha’Avir, care execută tot felul de misiuni de luptă aproape zilnic”. Făcând referire la țările care nu vor putea trimite aeronave ci doar observatori, maiorul a mai declarat că “aceștia vor urmări exercitiul, lucru care îi va ajuta să hotarască dacă vor participa sau nu la exerciții asemănătoare în anii următori”.

Întâlniri preliminare cu forțele aeriene interasate sunt prorgamate a avea loc lunile următoare. Manevrele vor avea loc la Baza Aerienă Uvda, urmînd ca traficul erian din zonă să fie restricționat pentru a da libertate de mișcare avioanelor de luptă participante.

**

Bun, deci vom trimite observatori la exercițiu (ca avioane oricum nu avem)..

Via:
FG

– Marius Constantin –

4 Comments

  • Ar fi interesant daca la acest exercitiu ar participa inclusiv invitati surpriza,iranienii si nord-coreeni.Ar fi surpriza surprizelor.:)
    Sa vedem daca vin si turcii cu jucariile lor.

  • mijto ca utilizeaza f16 bl 15.suna cunoscut?ai nostri sigur tre sa trimita niscaiva observatori ca sa vada ce si cum.numa sa nu se intoarca cu vreo escadrila de acolo.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: