Geopolitica Intelligence / Cyberwar

Israel-Rusia: O mana spala pe alta

Tor, lansare

De la Wikileaks citire: incepand de sambata, numitii, care se ocupa cu scurgerea de informatii catre publicul larg, au dat pe goarna o serie de telegrame avand ca punct de origine Stratfor. Strategic Forecasting Inc. cu sediul in Texas, fondata in 1996 si vazuta de presa ca “umbra” a CIA, a avut oarece necazuri cu cei de la Anonymous, care i-au vizitat anul trecut…

Asa… ajungem unde ne intereseaza: printre bunatatile dezgropate de Anonymous din tarlaua Stratfor e si urmatoarea stire: in iulie, 2008, Moscova si Ierusalimul au pus-o de un schimb fratesc! Mai exact evreii au dat rusilor, total dezinteresati, codurile de datalink pentru controlul dronelor pe care le vandusera Georgiei, primind la schimb informatii delicate si coduri ale sistemelor Tor (SA-15 Gauntlet) livrate Iranului.

Pare-se ca georgienii ar fi incercat sa cumpere drone noi de la un contractor din Mexic, exact inainte de razboiul de 5 zile din august 2008. Ar mai fi fost interesati si de cumpararea de elicoptere si munitie dar afacerea nu s-a concretizat. (pe principiul : “stati cuminti ca deranjati ursul”).

“The Georgians were pretty much looking for anyone who would sell to them and were willing to pay top dollar,(This shows how frantic the Georgians were in July knowing that war is coming.)”

 

Sursa:
RIA

5 Comments

 • Frumos….pe principul asta cred ca si noi la o adica daca am avea treaba cu Rusia am ramane fara radare functionale pe MIG 21 LanceR C, si probabil ca si la MIG 29 Sniper tocmai asta vroiam sa evitam, de aia vroiam sa cumparam un radar versiune downgradata sa Captor-ului de pe Typhoon.

 • “stati cuminti ca deranjati ursul”-:))….
  fiecare cu ce-l intereseaza…lumea asta e doar un conflict de interese….si fiecare cauta sa-si imbunatateasca situatia actuala…
  sa inteleg ca rusii se vor juca de-a hackerii cu dronele georgienilor:))…mai bine le dadea team viewer-ul….
  cat despre iranieni au primit o mare teapa…o sa ajunga sa arunce cu prastia dupa avioanele israeliene si o sa aiba mai mult succes…:))
  oricum ar fi e funny situatia Iranului si a Georgiei-si sa nu uitam ca asta e doar un singur lucru pe care il stim..cine stie cate alte prostii au mai facut “aia doi” impreuna(Rusia si Israelul)….

 • Nu cred ca acest wiki mai poate fi numit stire adevarata … din punct geografic intradevar georgia e mai importanta dar strategic Iranul e cu mult mai important.
  Pe Georgieni rusii daca vor ii pun cu botul pe labe in cateva zile si din cate am inteles Rusii din osetia si georgienii ar fi vrut ca rusii (ochi albastrii) sa nu mai plece de acolo.
  Numai ca treaba e mult mai serioasa si nu inteleg de ce acele modernizari la radarele din Liban si Siria, pentru ce, cred ca totosi Siria, Liban, Iran Grecia, Cipru sunt foarte importante pentru Rusia.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: