Tor, lansare

De la Wikileaks citire: incepand de sambata, numitii, care se ocupa cu scurgerea de informatii catre publicul larg, au dat pe goarna o serie de telegrame avand ca punct de origine Stratfor. Strategic Forecasting Inc. cu sediul in Texas, fondata in 1996 si vazuta de presa ca “umbra” a CIA, a avut oarece necazuri cu cei de la Anonymous, care i-au vizitat anul trecut…

Asa… ajungem unde ne intereseaza: printre bunatatile dezgropate de Anonymous din tarlaua Stratfor e si urmatoarea stire: in iulie, 2008, Moscova si Ierusalimul au pus-o de un schimb fratesc! Mai exact evreii au dat rusilor, total dezinteresati, codurile de datalink pentru controlul dronelor pe care le vandusera Georgiei, primind la schimb informatii delicate si coduri ale sistemelor Tor (SA-15 Gauntlet) livrate Iranului.

Pare-se ca georgienii ar fi incercat sa cumpere drone noi de la un contractor din Mexic, exact inainte de razboiul de 5 zile din august 2008. Ar mai fi fost interesati si de cumpararea de elicoptere si munitie dar afacerea nu s-a concretizat. (pe principiul : “stati cuminti ca deranjati ursul”).

“The Georgians were pretty much looking for anyone who would sell to them and were willing to pay top dollar,(This shows how frantic the Georgians were in July knowing that war is coming.)”

 

Sursa:
RIA