Aviaţie UAV/UCAV

Iranul a publicat o inregistrare video recuperata din drona RQ-170 americana

RQ-170 Sentinel

RQ-170 Sentinel

Iranul susţine că a decodat şi publicat înregistrările video de la bordul dronei americane doborâte pe teritoriul iranian acum mai bine de un an.

Filmarea în alb şi negru a fost propagată de agenţiile de ştiri iraniene şi plasată pe YouTube.

Un bărbat, identificat în media iraniană drept generalul Amir Ali Hajizadeh din Corpul Gărzilor Revoluţionare, povesteşte pe fundalul filmului spunând:

This aircraft has carried out many operations in the countries around Iran,” the narrator says. “In the operations taken place in Pakistan, this aircraft guided many of the clashes …”

Naratorul mai spune şi că unele dintre înregistrările video arată drona în apropiere de Aerodromul Kandahar, în sudul Afganistanului.

The narrator also says that some of the footage shows the drone near Kandahar Airfield in southern Afghanistan.

Sursa: CNN

 

– Iulian Iamandi –

 

2 Comments

  • Cred ca umilinta asta nu va ramane neplatita de americani….asta in cazul in care nu e totul o inscenare a yankeilor pentru a introduce in sistemele persanilor vre un virus de spionaj sau ceva de genul, lasand-o singuri sa fie capturata (momeala).

    • Americanii aveau la un moment dat o drona care era asa de bine facuta incat talibanii trageau video live de pe ea si stiau unde si ce filmeaza. Asa ca nu as fi asa de sigur, nu m-as mira sa aiba vreo drona cu Windows 98 pe ea :))

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: