Terestre

Irakul acuza Ucraina pentru livrarea de transportoare blindate defecte si ruginite

BTR-4 destinate Irakului

BTR-4 destinate Irakului

Shiwan Muhammad Taha, membru al comisiei pentru securitate şi apărare a parlamentului irakian, a acuzat ieri Ucraina pentru livrarea unor transportoare blindate de calitate proastă şi de nerespectarea termenelor.

Da, serialul ţepei dată Irakului merge mai departe. După cum era lesne de bănuit, miroase a mâini marcate cu amprenta mitei.

Iată ce a declarat oficialul irakian:

“A probe into Ukrainian arms deliveries to Iraq revealed corruption with regard to Part 3 of the contract, concerning the sale of 420 armored personnel carriers, of which only about 100 have been delivered to date despite the fact that the contract was ratified several years ago,”

Taha a precizat că toate transportoarele blindate BTR-4 livrate până în prezent sunt “foarte vechi, ruginite”, adăugând: “the machines are dysfunctional”.

Parlamentul Irakului a cerut Guvernului să înfiinţeze un comitet special pentru investigarea implementării contractului şi să descopere pe cei responsabili.

Astfel, în scurt timp va fi scos la tablă ministrul irakian al Apărării, Saadoun al-Dulaimi, pentru a da explicaţii cu privire la situaţia în cauză.

Din partea Ucrainei nu au apărut încă reacţii.

Cu puţin timp în urmă, comisia anticorupţie a parlementului irakian a emis un raport intern cu privire la nerespectarea implementării contractului ucrainiano-irakian în valoare de 456 milioane de dolari pentru transportoare blindate tip BTR-4.

În 2009, Ucraina şi Irakul au semnat un contract în valoare de 2.4 miliarde de dolari pentru livrarea de transportoare blindate, avioane şi echipament aferent, sisteme de armament ghidat, precum şi operaţiuni de modernizare şi servicii de mentenanţă.

Sursa: RIA Novosti

 

– Iulian Iamandi –

9 Comments

 • Buna dimineata!

  Miroase a Ivan in toata chestia asta, altfel nu cracneau si isi inghiteau linistiti teapa si mita.

  • Va atrag atentia asupra realitatii ca nici in ziua de azi nu avem mai mult de cele doua prototipuri de Saur.

   • Pai si ce ar trebui sa facem noi blogger-ii? Cu informatia ca nu avem decat 2 SAUR adica 1 si 2? Cu ce suntem noi de vina ca Tortele Terestre Romane nu il comanda / sau ca Saur-ul nu este conform cu ceea ce isi doreste MApN-ul?
    Sau cu ce suntem noi de vina ca nu exista un RFI macar la nivel de MApN si ca contractele in MApN se dau pe sub mana?!

    • V-am atras atentia ca s-o atrageti si voi, ca va citeste lumea.

     Macar voi sunteti independenti si neutri, nu ca ailalti care lauda Saur doar pentru a se lauda ca il lauda.

 • Bun….ce avem aici…o fi tzeapa sau o fi campanie de presa ca sa aiba motiv sa schimbe contractul si sa raman doar cu cele 100 de TBT-uri din Ukraina?
  S-ar putea la fel de bine sa fie si aceasta varianta si unchiul Sam sa ii preseze la fel ca si Ivan ca sa cumpare de la ei niscaiva jucarele…

 • Acuma….Irakienii sunt carcotasi!
  Ce vina au ucrainienii ca-n Irak e clima umeda si se corodeaza BTR-urile?
  😀

 • Tot e bine ca n-au semnat cu noi, ca nici pana in ziua de azi nu le livram vreun Saur, aia ar fi fost tzapa de tzapa!

 • Lasa ca le iau la pila, smirghel, chituit, vopsit si apoi dau pe ele cu ulei de pila ca sa nu se mai intample 🙂 Lasand gluma la o parte… tzeapa cred a a fost impusa de americani, si noua conducere filo-occidentala din irak a zis, da domne, luam btr-uri de la ukraina ca sa le platim participarea…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: