Terestre

Irakienii au semnat pentru 40 de BTR-4 fabricate in Ucraina

BTR-4

BTR-4

Reprezentanţi ai ministerului irakian al Apărării au semnat ieri, de primire, pe certificatele de acceptare ale unei noi tranşe de 40 transportoare blindate tip BTR-4 produse în Ucraina.

La testarea acestora au fost identificate probleme serioase, fapt care va duce în viitorul apropiat la “an effective service to service transferred to the Iraqi side of thechnology”.

Ucraina şi Irakul au semnat în Septembrie 2009 un contract pentru furnizarea a 420 de transportoare blindate BTR-4. Valoarea contractului este de 457.5 milioane de dolari şi conform unor surse a fost impus părţii irakiene de către autorităţile americane pentru a mulţumi Ucrainei faţă de contribuţia la operaţiile militare din Golful Persic.

Sursa: Lenta

Aia e. Unora li se mulţumeşte cu un contract de juma’ de miliard, altora li se dau MRAP-uri de pomană.

Care-s mai în câştig?

 

– Iulian Iamandi –

 

8 Comments

 • Domle da ce contributie militara a avut ucraina la operatiunile din Golful Piersic? Noi am fost cu ei prin Irak si Afghanistan si tot tre’ sa ne umilim la cozi pt o amarata de viza. Apropo stiati ca aia de lucreaza la ambasada de dau sau nu dau viza dupa caz,stau cocotati pe niste cutii (cum a facut Sarqozy) ca sa te priveasca de sus cand te duci la interviu?

 • Nu prea e in tema cu siteul asta,

  Dar uite un motiv pentru care altii au licentza de patria, f16 block52 fabricate pentru ei, si mig29, si tanc Twardy, si Agusta Westland, si noi zburam o ora pe an cu adelin petrisor cu mig21 si t55am1 si aratam o macheta de tbt odata pe an

  http://www.zf.ro/business-international/compania-poloneza-kghm-este-cel-mai-mare-producator-de-argint-din-lume-10558164

  noi am concesionat totul prin 1992, ca statul nu e in stare sa gestioneze nimic, normal ca nu am stiut sa gestionam nici concesiunile, daca nu am stiuts a gestionam fostele intreprinderi de stat, asa ca le-am dat pe toate mai degeaba

  • Stai asa ce am concesionat noi prin 1992?

   Prin perioada aia faceau cariera sloganurile “nu ne vindem tara” acompaniate de indemnurile la stalcit in bataie romani de alti romani “IMGB face ordine” et co.

   Prostie si coruptie exista si in Polonia, nici ei nu sunt scutiti de doctor.

   Dar dupa 1990 in Polonia a existat o consecventa a deciziilor, au aplicat inca de la inceput Terapia de Soc, privatizari etc, Balczerovicz a trasat o serie de obiective macro-economice de care s-au tinut mai toate guvernele lor pana astazi(mai putin panaramele alea doua gemene care au cazut in cap cu avionul).

   Este adevarat ca polonezii au pastrat cateva mari companii de stat, din cateva sectoare, energie, bancar, transporuri, utilitati, resurse, dar nu acestora li se datoreaza succesul economic al Poloniei, ci in primul rand companiilor occidentale care au investit foarte multi bani in Polonia dupa 1990 si a guvernelor lor care au avut o coerenta in aplicarea politicilor macroeconomice si care de curand au dovedit realism in aplicarea unor politici anti-criza.

   Adica in ce a constat in esenta miracolul polonez din ultimii ani.

   Marim deficitul, deci ne imprumutam ca nebunii(deficite anuale de 8-10% pe an in primii ani, mai nou coboare si ei spre 6% si tind catre 3-4%), banii bagati masiv in investitii si reducerea fiscalitaii, privatizari rapide de unde au mai venit bani pt investitii, politici monetare mai adecvate, lasam zlotul liber, marim ceva masa monetara, reducem dobanzi si desigur marele succes al atragerii fonduriloe europene, desigur Polonia nu a avut necazul unor cancere financiare asa cum avea Romania in 2008, dar macar oamenii astia chiar au fost de dreapta, nu ca altii care urlau ca ei is de dreapta pt ca taie salariile si maresc taxele in aplauzele unor hitlerjugend suicidari, culmea paradoxal dintre cei mai dinamici economic si afectati.

   La noi daca statul nu ar fi privatizat-concesionat din marile obiective economice la care a renuntat credeti ca era mai bine?

   Pe naiba, Petrom-ul ar fi fost astazi in situatia Oltchim-ului(acolo este o alta poveste is de acord), Sidex-idem, BCR&restul bancilor idem, ce mari obiective economice mare are astazi statul dupa cate se vede cu cateva exceptii sunt in faliment.

   Deci foarte bine ca le-au luat unii din strainatate care sunt direct interesati ca astea sa mearga ca iau bani de pe urma lor.

   • Petrom de stat, Sidex de stat, si Oltchim sunt (sau au fost gauri negre) gauri negre pentru ca menajerii lor au fost pusi acolo pentru niste sinecuri politice

    contractele de concesiune sunt de cand nu ne vindeam tara, numai ca au fost bineinteles secrete

    de exemplu, astea din perimetrul economic din platforma de la marea neagra, care a castigat-o aurescu la haga in 2008 sau 2009 – a fost concesionata in 1992 http://bataiosu.wordpress.com/2009/02/04/cum-s-au-concesionat-resursele-din-zona-insulei-serpilor/ (am vazut undeva si hg de concesiune din 1992, batut la masina, a fost desecretizat)

    toata romania a fost “intzepata” pe vremea lui cioasca de fostele Ipeg-uri judetzene, datele lor erau centralizate in bucuresti, se stia foarte bine in 1990 ce si unde e si cam in ce cantitate, ma rog folosind tehnicile de atunci, si toate au fost concesionate atunci la tot felul de “exotici”

    Normal ca daca ai un zacamant de aur cu 3 grame la tona de exemplu, si unde filonul principal l-au sapat toti, incepand cu dacii si romanii
    Nu e rentabil cand aurul e 300 usd uncia, e foarte rentabil la 1600 uncia
    Petrolul la fel, daca e 16 dolari un baril abandonezi o gramada de campuri depletate unde presiunea e mica, si nici macar nu te uiti la astea marine, la 90 de dolari barilul poti concesiona pentru recuperare secundara o gramada de campuri abandonate sa sufli in ele cu paiul sa mai scoti ceva si sa fii inca rentabil, si sa faci sonde marine si infrastructura la ele etc

    ma rog era ideea era ca astea s-au dat pe ascuns in anii de inceput, cand inca noi nu vindeam tara
    ca eu nu inteleg de ce polonezii pot ca stat, si noi nu putem, sa exploatam un zacamant (in conditiile de acuma, ca aurul e 1600 de coco, nu 300), si polonezii pot (ca firma de stat, fara “offshoreuri” de astea necunoscute)

    Politica in romania n-a fost nici de stanga nici de dreapta, numa de interesele proprii si-au cam vazut si de sinecuri peste tot unde era un ciolan cat de mic, si in afara de asta demagogie la maxim sa dea bine la bobor

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: