Avenger lanseaza o racheta Stinger

Avenger lanseaza o racheta Stinger(via Army.mil)

Irakul mai pune la bătaie încă 2.4 miliarde de zgomoței verzi. De data asta penstru sisteme de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune.

Defense Security Cooperation Agency a notificat Congresul asupra unei potețiale vânzări de echipamente și servicii. Printre altele, irakienii ar fi dispuși să vâre mainile prin vistierii pentru 40 de lansatoare Avenger, 681 rachete Stinger și 216 rachete HAWK.

Noua cheltuială mai mult sau mai puțin necesară se va adăuga la cele mai vechi, nota de plată a proaspetei democrații cumulând în 2012 nu mai puțin de 11.6 miliarde de foșnitori cruzi, Irakul fiind, ca valoare a programelor de înarmare, al patrulea client din zona Golfului Persic și Orientul Mijlociu. Pe plan global, ocupă un rezonabil loc nouă în lista celor mai cheltuitori clienți ai Complexului Militar-Industrial american.

Potrivit unui document în intervalul 2005-2012, irakienii au cumpărat multe și mărunte: 140 tancuri M1 Abrams, 18 avioane multirol F-16 (cu un lot de încă 18 pe țeavă), 6 avioane de transport C-130J, LAV-uri și Stryker-e și tot soiul de elicoptere…

Toate astea pentru că o democrație tânără ptrebuie apărata cu armament cumparat de la cei care au orchestrat democratizarea.

Via:
DoD Buzz

– Marius Constantin –