Avioane F-16 iordaniene

Avioane F-16 iordaniene

Fortele Aeriene Pakistaneze (PAF) au achizitionat o escadrila de F-16 din Iordania, cele treisprezece avioane multirol urmand sa intre in serviciu luna viitoare.

Cu acestea, forta PAF in ceea ce priveste F-16 va ajunge la 76 avioane.

Contractul a fost deja negociat si semnat. Cele treisprezece avioane sunt F-16A/B Block-15 similare cu cele aflate in dotarea Pakistanului. Tranzactia prevede furnizarea de catre Iordania a 12 avioane F-16A si a unui F-16B, iar SUA si-a dat deja acordul pentru vanzarea/cumpararea acestora.

Surse apropiate negocierilor informeaza ca avioanele sunt in stare buna, acestea trecand deja prin procesul MLU (Mid-Life Update).

Avioanele F-16 iordaniene cumparate de Pakistan dispun de o resursa de aproape 3000 de ore si vor fi mentinute in serviciu pentru urmatorii douazeci de ani. Acestea au fost modificate in versiunea Air Defence Fighters (ADF).

Ogden Air Logistic Centre a efectuat modernizari la nivelul structurii pentru a extinde durata de viata a avioanelor de la 4000 la 8000 de ore. De asemenea, au fost instalate motoare Pratt and Whitney F100-220E.

Sursa: The News

 

 – Iulian Iamandi –