Categories: Aviaţie

Ion Tiriac si o banca au donat cate un avion pentru misiuni umanitare

Ion Tiriac

Omul de afaceri Ion Tiriac si o banca au donat Inspectoratului General de Aviatie cate un avion turbojet, pentru misiuni umanitare in situatii de urgenta, conform informatiilor prezentate, luni seara, la comandamentul pentru iarna organizat la Guvern, potrivit Mediafax.

“Astazi, cineva a hotarat sa faca un gest onorabil si sa doneze un mijloc de transport deosebit, un avion turbojet care va fi donat Inspectoratului General de Aviatie. Domnul ministru Arafat, impreuna cu Inspectoratul General de Aviatie, dupa ce intocmiti documentele, va rog sa faceti public acest lucru, pentru ca acest gest va salva in viitor foarte multe vieti”, i-a spus vicepremierul Liviu Dragnea secretarului de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat, in cadrul comandamentului.

Ulterior, la finalul reuniunii, Dragnea a precizat pentru jurnalisti ca este vorba, de fapt, de doua avioane turbojet care au fost donate statului de catre o persoana fizica si, respectiv, o banca, fara nicio legatura intre acestea.

La insistentele presei, Dragnea a confirmat ca persoana care a donat unul dintre cele doua avioane este omul de afaceri Ion Tiriac, adaugand ca este vorba de un gest deosebit.

Sursa: HotNews

Iulian Iamandi

View Comments

  • Mneatza. Ce sa mai spui ! Acest OM a mai sta in spatele multor donatii consistente pt diferite probleme, oameni ; de multe ori a preferat anonimatul dar pe anumite cai se afla ca el era in spatele unor astfel de donatii. Oare ce i care demonstrau si jucau tenis cand el isi vedea de afacerile personale chiar si de aceea cu vanatoarea vor iesii sa faca ceva ca semn de multumire?! Oare pe avionul donat de acest OM va scrie destul de vizibil ca acel avion este donat de Dumnealui si asta pe buna dreptate nu ca pe salvari si elicopterele SMURD pe care este mentionat Guvernul Romaniei de parca mistretii aia din guverne au adus ei bani de acasa de le au cumparat , cand de fapt sunt cumparate din banii tarii ai acestui popor . Ce bine o fii pt Primu ministru astfel de donatii ca el cand are banuti ii da la biserica ca aia pot fi niste agenti electorali f buni . Cand a fost cu legea amnistiei nu stia cum sa o dea de dupa colt si spunea la un post tv ca avem prea multi detinuti si decat sa dea bani pt constructia de noi penitenciare mai bine sa i dea la scoli si spitale , da in schimb el a dat vre o 2 mil de euro catre biserica . Nu sunt ateu, cred in Divinitate dar biserica de la noi e mai mult o institutie ce papa bani aiurea.
    OAMENI mari cu suflet care fac cu adevarat cate ceva pt oameni fara pretentii .

  • Parerea mea personala si subiectiva ...

    Un gest deosebit era daca Ponta si "Tagma cum laude" si-ar fi dat demisia. Ion Tiriac si (banuiesc ca) UniCredit nu pot rezolva ceva ce nu tine de domeniul lor. Cum se poate ca bugetul primariilor sa plateasca milioane de euro anual pentru dezapezire, dar pana la urma chemi armata sa iti faca treaba ...

    Nu zic ca nu ar fi trebuit sa cheme armata ci zic ca ar fi trebuit sa nu se mai plateasca niste escroci.

    Eu as da in judecata fiecare firma care a primit bani pentru dezapezire cot la cot cu primarii si consilierii care au votat asa ceva si i-as condamna la despagubiri cu confiscarea a tot ce poate duce la recuperarea integrala a prejudiciului plus dobanda aferenta. Acesti bani i-as investi pentru dotarea cu tehnica si intretinerea acelei tehnici militare. Daca e nevoie ca toata armata sa fie din trupe de genisti atunci o dotam ca atare.

    Vorbeati de Ion Tiriac & co. ca a donat ... Cu ce bani se va face intretinerea acelor avioane si cu ce bani se vor face zboruri de antrenament pentru ca partial cauzele accidentului se datoreaza si lipsei de antrenament. S-au donat 2 avioane, dar cu ce le dotezi ca nu sunt simple dube. Ca vorbeati de Ion Tiriac ... La un moment dat s-au comandat microbuze pentru salvare si politie. Niste Mercedes ... Cel putin la microbuzele pentru salvare, dotarile de utilitate costau de 2 ori mai mult decat microbuzul in sine ca atare.

    Cate anchete se fac in fiecare an pentru a se verifica orice scurgere de fonduri din bugetul de stat ? Cum se recupereaza orice pierdere demonstrata ca escrocherie ? Cum sunt trasi la raspundere cei care au aprobat astfel de contracte paguboase ?

    • Un gest normal, avand in vedere telul nobil si primirea prin donatii, ar fi ca BOR sa doneze bani pentru dotare, intretinere & co.

      Cele doua avioane vor face mai mult bine decat Marea Piramida.

      • Pai si atunci cine sa mai ia banii de inmormantare? - Stiu e gluma neagra dar pe BOR asta ii preocupa, stiu cazuri in care nu vroiau sa ingroape omu' pana nu ii plateste familia contributia pe ultimii 5 ani ca nu o avea la zi....

    • @dorian Prietene in orice tara civilizata cand astia cu dezapezirea "escroci" nu fac fatza intervine armata, inclusiv in Usa si Canada. Inteligentu de matale stie cat costa o masina pentru dezapezire calumea cum au aia prin tari straine gen Canada? Costa vreo 300 de mii euro, bucata, si la mana a doua nu prea o gasesti. Tu expertule stii cat se plateste in Romania un contract de dezapezire? Aia in tari civilizate platesc firmele de dezapezire cateva zeci de milioane de dolari pe an... dar nu este vina lu matale ca nu esti informat... ca romanu e expert in tot si le stie pe toate. Romanu cand drumu e inchis pentru ca e inzapezit si utilalajele nu fac fatza el vrea la drum, si cand ramane inzapezit aoleu mama sunt nenorociti astia ca nu vin la timp. Tot in tari straine cand da o zapada daia lumea lasa masinile acasa, si se deplaseaza doar in caz de nevoie pentru a facilita eliberarea zapezii...

      • Ma, nus de ce dar inainte de '89 mai deszapezea lumea si cu scule din astea care nu costa 300.000 de euro bucata, si se pare ca mergea treaba:

        http://www.robus.sk/files/ZIL%20157%20-%20snehova%20freza.jpg

        Brusc, acum, nu se mai poate deszapezi fara masini care costa cat 5 camioane normale si deszapezirea merge bine doar cand nu ninge.
        Asa ca si referinta viziteaza te rog Suedia sau Finlanda in toiul iernii si dupa ce ai stat acolo vreo 3 ierni spune-mi de cate ori ai vazut armata ca face treaba firmelor de deszapezire. Iti spun eu: niciodata! Si asta nu pentru ca nu vrea ci pentru ca nu e nevoie. Firmele de deszapezire chair isi fac treaba.

      • @all:

        Lasati-o mai usor cu agresivitatea. Contrele sunt interesante atunci cand sunt folosite argumente.

        Intre altele, daca va place pe aici, ganditi-va ca este un site citit si apreciat. Incercati sa nu schimbati imaginea pe care am construit-o impreuna.

    • "turbojet" - asa stie Guvernul Romaniei sa se exprime in anul de gratie 2014. Conform definitiei, cuvantul, care nu e terminologie romaneasca ci engleza se refera la "turboreactor cu simplu flux" adica un motor primitiv cu reactie. Ma indoiesc ca este vba de un astfel de avion. "Turbojet-urile" nu se mai folosesc in civilie din anii '80 din motive de zgomot si consum mare de carburanti. Asta ca sa va dati seama cam ce specialisti avem. Macar ca sa-si spele rusinea cei de la IGA puteau sa-l invete pe musiu Dragnea ca in romaneste se spune "turboreactor" sau mai simplu "avion cu reactie". Si mai elegant si profesional ar fi fost sa se spuna "a fost donat un avion de tipul .... urmat de o scurta prezentare a avionului." Ceva gen "A fost donat un avion de tip Cessna Citation, este un avion cu reactie de mici dimensiuni, mult mai rapid decat actualele avioane SMURD si capabil sa execute misiuni in conditii meteo mai dificile". Era asa de greu...
      Dar se pare ca asta e viitorul, mai o donatie, mai un voluntariat. Statul are alte probleme, nu se oboseste nici macar sa se uite ce avion a primit.

  • Deci,inainte de '89 faci 4(patru) uzine de aviatie si un ditamai institut,cheltui o groaza de bani pe programul numit pompos de aviatie si ajungi la donatii si la... BOR.

  • In ritmul asta IGAV ar putea ajunge la efective comparabile cu ale RoAF :))

    „There's no such thing as a free lunch ”

    Asa si cu donatiile lui Tiriac si ale bancii milostive.

Recent Posts

Rusia ar putea anula MAKS 2024

Presa rusă zice că "pe surse" a aflat de anularea show-ului aerian MAKS 2024. Sursa…

2 days ago

Aeronavele F-16 ale Forțelor Aeriene Române, înzestrate cu cea mai recentă versiune de rachete Sidewinder

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a salutat anunțul recent prin care Statele Unite ale Americii…

5 days ago

Vizită la MApN a ministrului de stat britanic pentru Forțele Armate

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relații internaționale, Simona Cojocaru, şi șeful…

6 days ago

Jurnalist maghiar: numai înțelepciunea rușilor ține umanitatea la adăpost de un război mondial

Vecinii, aliații și mai ales prietenii noștri maghiari continuă să meargă pe muchie dar din…

7 days ago

Hanwha Aerospace caută să obțină un sprijin mai extins în industria de apărare pentru modernizarea securității României

Hanwha Aerospace intenționează să înființeze în România un hub industrial pentru Europa, cu scopul de…

3 weeks ago

Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a semnat marți, 23 aprilie, împreună cu omologul său coreean,…

3 weeks ago