Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a avut luni, 7 februarie, la sediul MApN, o întrevedere cu Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, Paun Rohovei.

Ministrul Apărării Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Vasile Dîncu

Pe timpul întâlnirii au fost abordate o serie de teme de interes comun ce au vizat, în principal, evoluţiile recente ale situaţiei de securitate regională, context în care ministrul apărării naţionale a reiterat solidaritatea și susținerea fermă a României pentru integritatea, suveranitatea, securitatea și aspiraţiile europene şi euroatlantice ale Ucrainei.

În același context, a fost menționată preocuparea României privind concentrarea masivă de trupe militare ale Federației Ruse în jurul Ucrainei, fiind remarcate, totodată, solidaritatea euroatlantică, la nivelul NATO şi UE, în condamnarea acţiunilor cu potenţial destabilizator, precum și solicitarea renunţării la acest tip de comportament, de escaladare și revenirea la dialogul diplomatic.

Totodată, în cadrul discuțiilor au fost abordate şi subiecte referitoare la stadiul şi perspectivele relaţiilor de cooperare româno-ucrainene în domeniul apărării.

Biroul de presă