Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a avut miercuri, 19 ianuarie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, o întrevedere cu ambasadorul Statului Israel în România, David Saranga.

Întrevedere a ministrului apărării naționale cu ambasadorul Statului Israel - foto Laurențiu Turoi

Întrevedere a ministrului apărării naționale cu ambasadorul Statului Israel – foto Laurențiu Turoi

Pe parcursul întâlnirii au fost discutate principalele repere ale cooperării militare bilaterale, fiind abordate modalităţile de sporire a colaborării între cele două state în domeniul apărării, precum şi temele de actualitate de pe agenda curentă de securitate în zona Orientului Mijlociu și a regiunii Mării Negre.

Ministrul apărării naţionale a exprimat aprecierea pentru colaborarea constantă între cele două state în domeniul apărării, inclusiv în privința modernizării forțelor armate române. Totodată, ministrul Dîncu a evidenţiat importanța continuării participării militarilor români și israelieni la exerciții bilaterale și în context multinațional, în vederea creșterii interoperabilității între cele două armate.

Evocând provocările suplimentare la adresa securității, determinate de actualul context pandemic, demnitarul român a evidențiat importanța aprofundării cooperării în domeniile apărării cibernetice și a medicinei militare. În încheierea discuțiilor, cei doi oficiali au subliniat importanța menținerii unui dialog bilateral constant, în vederea continuării implementării proiectelor comune în domeniul apărării.

 

Biroul presă