Jerry Lindbergh

Cu puţin peste o săptămână în urmă am fost invitaţi la un dialog cu Mr. Jerry Lindbergh – Director de Program Gripen pentru România. După cum am precizat şi în avanpremiera de acum câteva zile, întâlnirea a avut loc la Hotel Radisson Bucureşti.

 

După câteva întâlniri cu Mr. Jerry Lindbergh pe la BSDA 2012 şi BIAS 2012, singur sau înconjurat de colegii din redacţia portalului şi revistei Resboiu, Luni am răspuns afirmativ invitaţiei de a petrece mai mult timp la o discuţie la distanţă de publicul vizitator al vreunui eveniment.

Alături de mine a răspuns pozitiv şi Nemotoujours şi amândoi ne-am bucurat, pentru că aveam foarte multe întrebări de adresat şi acum se ivise un moment prielnic. Ne-am propus să îl luăm pe flancuri, eu cu partea militară, iar prietenul nostru Nemo pe flancul responsabil cu industria şi economia, iar amândoi să încrucişăm întrebările asupra celui mai important subiect: offsetul.

La faţa locului l-am găsit şi pe George de la blogul Romania Military, care ne-a precizat că ajunsese un pic mai înaintea noastră şi că întrebase ce a avut de întrebat.

Bucuroşi că terenul şi mingea ne aparţin pentru restul întâlnirii, am pornit camera şi am demarat timid şi mai cu noduri, cu o gheară strângând engleza în gât pe la începuturi, dar intrând mai apoi în ritm şi în voce, dialogând preţ de două ore şi jumătate.

Da, aţi citit bine: împreună cu Nemotoujors, am avut două ore şi jumătate de întrebat şi ridicat probleme, de făcut propuneri şi descusut planurile reciproce.

Două ore şi jumătate. Dar, sinceri să fim nu ne-au fost de ajuns. Ne-am oprit la un moment dat, pentru că Mr. Lindbergh avea un avion de prins… însă am obţinut de la dânsul numeroase promisiuni de sprijin în proiectele expuse de echipa Resboiu.

În clipul video nu sunt cuprinse toate discuţiile, tocmai pentru ca să nu stricăm farmecul celor ce vor urma.

Avem, deci, mult de lucru şi ne-am asumat răspunderile unor proiecte prezentate de echipa noastră şi de cum vom avea câte ceva gata, vă vom expune rodul muncii noastre.

Avem de prezentat conceptul de offset, concept poate neştiut ori numai neînţeles de către cetăţeanul român contribuabil şi mai ales de către clasa noastră politică, care confundă interesele între ele – ca să mă exprim diplomat.

Proiectul propus şi asumat de către resboinici la finalul discuţiilor cu domnul Lindbergh va consta în prezentarea detaliată a conceptului de offset aplicat în România pe termen lung, cu implicaţiile sale economice şi sociale, dar şi să prezentăm firme suedeze dispuse să lucreze în sistem offset cu statul român şi firmele româneşti.

– Iulian Iamandi & Nemotoujours –

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.